Wim Groenewegen overleden

      Geen reacties op Wim Groenewegen overleden

In het afgelopen weekend is oud-speler van het 1e elftal van VC Vlissingen, Wim Groenewegen op 84-jarige leeftijd overleden. 


Wim 
was in de eind vijftiger jaren als speler van Middelburg éévan de beste Zeeuwse voetballers. Om zich als speler verder te kunnen verbeteren maakte hij in 1960 de overstap naar VC Vlissingen, waar hij samen met de eveneens nieuwe spits Rob Moens een geweldig aanvallend tandem vormde. In de 2 seizoenen dat Wim bij de VCV speelde werden grote successen behaald. In het seizoen 1960-1961 werd promotie naar de 1e klasse, destijds het hoogste amateurniveau, bereikt waar na één jaar al het kampioenschap kon worden gevierd. Ook in de daaropvolgende strijd om het amateurkampioenschap van Nederland presteerde de VCV uitstekend. In het elftal dat deze fantastische prestaties leverde speelde Wim Groenewegen, vooral in aanvallend opzicht, met zijn snelheid, sublieme techniek en tactisch inzicht een hoofdrol. 

Diverse profclubs wilden Wim graag inlijven
, waarna hij koos voor eredivisionist NAC uit Breda. Vier seizoenen lang liet Wim zien dat hij ook bij de profs uitstekend mee kon. Vervolgens keerde hij terug naar zijn “oude liefde”Middelburgdat hij nog driemaal naar het kampioenschap van de 1e klasse en tweemaal naar de landstitel leidde. Wim Groenewegen was een bijzonder goede voetballer, maar ook een heel fijn mens, die altijd bescheiden en prettig naar zijn medespelers was

Wij wensen zijn vrouw, zijn (klein)kinderen en verdere familie veel sterkte met dit grote verlies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.