Vlissingen (zon) stijgt na winst op Olympia naar plek 3

De overwinning op Olympia uit Gouda heeft Vlissingen op de 3e plaats doen belanden op 4 punten van koploper T.O.G.B.

Thomas de Rijke kopt de 1-0 binnen

Het leek een makkelijke zondagmiddag te worden. De wedstrijd werd direct in handen genomen. Vlissingen speelde goed voetbal en ging op jacht naar de openingsgoal. Na 13 minuten was het zo ver. Na in eerste instantie alleen voor de keeper nog gemist te hebben, kopte Thomas de Rijke uit de corner die hieruit voortkwam alsnog de 1-0 binnen. In de 22e minuut leek de 2-0 op het scorebord te komen. De treffer van Joran Maliepaard werd echter vanwege buitenspel afgekeurd. In de 29e minuut kwam de 2-0 toch op het bord. Een goede actie van Thomas de Rijke over rechts, die de bal strak voorzette, kwam voor de voeten van Gino Zuppelli. Het was echter de verdediger van Olympia, die net wat eerder dan Gino de bal raakte en strak in eigen doel schoot. Met een 2-0 voorsprong werd er om de thee gegaan.

Matchwinnaar Gino Zuppelli

Na rust kwam Olympia sterker uit de kleedkamer dan Vlissingen. Het liep niet meer zo als voor de rust. Binnen 5 minuten lag de bal achter Karim ben Sellam en was de aansluiting een feit. 10 minuten later stond de 2-2 al op het bord. Bij de 2e paal werd de bal binnen getikt. Vlissingen bleef het lastig houden, maar rechtte de rug. in de 86e minuut mocht Olympia met 10 man verder na een 2e gele kaart voor hun linksback. 3 minuten in blessuretijd leek de beslissing dan toch te vallen. Nicky van Merrienboer nam op de rand van de 16 meter de bal o zijn pantoffel, de bal vloog richting kruising, iedereen veerde op. De keeper van Olympia echter ook en ranselde de bal uit de goal. Uit de corner, die hierop volgde viel dan toch de winnende treffer. De bal viel voor de voeten van Gino Zuppelli en hij wist er wel raad mee. De 3-2 stond op het bord. Olympia zette nog 1 keer aan. Een hachelijke situatie voor de goal van Vlissingen betekende nog bijna de 3-3. Deze viel gelukkig niet en zodoende kunnen er weer 3 punten bijgeschreven worden.

Volgende week volgt de uitwedstrijd bij koploper T.O.G.B. In Berkel en Rodenrijs. De achterstand is zoals eerder vermeld 4 punten. Een mooi affiche dus om bij aanwezig te zijn.

Fotograaf Paul ten Hacken was natuurlijk ook weer aanwezig deze zondag. De foto’s, die Paul maakte zijn op deze plek terug te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.