Vlissingen (zon) bekert verder

      Geen reacties op Vlissingen (zon) bekert verder

Na 3 ruime overwinningen heeft ons zondagteam de poulefase overleeft van het bekertoernooi en zich geschaard bij de overige verenigingen, die de pot in gaan voor de loting van de 2e ronde.

Roosendaal – V.C. Vlissingen (1-4)
Op 1 september werd er op Sportpark Hulsdonk afgetrapt voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Tegenstander was het naar de 2e klas (zondag) gepromoveerde Roosendaal. Met nieuwkomers Lentink, van Merrienboer, Azzanaqui, Maliepaard en de Rijke in de basis werd er om 14.30 uur afgetrapt. Het was Nicky van Merrienboer, die zich na 18 minuten knap vrij speelde binnen de 16 en en beheerst de 0-1 aantekende. Onachtzaamheid in de defensie zorgde ervoor, dat Roosendaal na 31 minuten verrassend gelijk maakte. Een snelle uitbraak na 38 minuten zorgde ervoor dat via Thomas de Rijke met 1-2 om de thee kon worden gegaan. Ook nieuwelingen Geerman en van den Berg komen tijdens de 2e helft in het veld en brengt het totaal aan nieuwelingen op 7. Het is Quincy Gooding, die na 73 minuten de voorsprong naar 1-3 uitbreidt en thomas de Rijke die in de 86e minuut de 1-4 eindstand bepaalt.

V.C. Vlissingen – Terneuzense Boys (4-0)
Op zaterdag 7 september komt Terneuzense Boys (weer) op bezoek aan de Irislaan. De Boys uit Terneuzen hadden geleerd van de oefenwedstrijd in augustus en wilde de zaak achterin zolang mogelijk dicht houden. Het waren echter dezelfde 2 spelers als een week eerder, die voor de 2 eerste goals van Vlissingen zorgde.  Nicky van Merrienboer opende de score na 12 minuten en Thomas de Rijke schoot na 26 minuten de 2-0 op het bord. In de 42e minuut kon ieder genieten van een heerlijke actie van Geraldi Geerman. De actie had meer verdiend, maar eindigde voor hem jammer genoeg op de paal. Het was echter Mourad Azzanaqui, die attent reageerde en alsnog voor de 3-0 ruststand zorgde. Na de rust overheerst Vlissingen, maar vergeet te scoren. Nadat ook nieuweling Gino Zuppelli zijn eerste officiële minuten voor Vlissingen mag maken, is het enkele minuten voor tijd Thomas de Rijke, die zijn 2e goal van de wedstrijd maakt en voor de 4-0 eindstand zorgt.

Walcheren – V.C. Vlissingen (2-6)
Met in het achterhoofd al wetende, dat de 2e ronde van de beker is bereikt, moet op 14 september de strijd aangegaan worden met stadgenoot Walcheren. Een potje met sentimenten!. Trainers Kevin Hollander, Renaldo Jacobs en spelers Gino Zuppelli en Jeremy Spelier komen terug op het nest waar ze jaren voor zijn uitgekomen. Jammer voor Jeremy is, dat zijn blessure hem aan de kant moet houden. een veel sterker Vlissingen draait Walcheren al direct de duimschroeven aan.
Het zijn wederom Nicky van Merrienboer en Thomas de Rijke, die voor de eerste 2 goals zorgen. Nu is het echter Thomas de Rijke die na 8 minuten voor de 0-1 zorgt en Nicky van Merrienboer, die in de 12e minuut de 0-2 aantekent. Een goed spelend Vlissingen loopt voor rust uit naar een 0-4 ruststand door doelpunten van Renzo Roemeratoe (0-3) en Nicky van Merrienboer (0-4) Na rust gaat Vlissingen voortvarend van start wat binnen een minuut resulteert in de 0-5 van Etienne Mallie en in de 50e minuut in de 0-6 van Nicky van Merrienboer. Hierna gelooft Vlissingen het wel en grossiert het in foute passes en foute keuzes en slaat de nonchalance toe. Walcheren profiteert hier gretig van en maakt de uitslag voor hun iets dragelijker door doelpunten van Louis Ponte en Mark van der Eijk, waarbij moet worden aangetekend, dat de 2-6 van van der Eijk een juweeltje was.

Conclusie na 9 oefenwedstrijden en 3 beker-wedstrijden
In de oefenwedstrijden werd 6 x gewonnen en 3 x gelijk gespeeld. 2 van deze gelijke spelen waren wel tegen de 3e divisieclubs Barendrecht en Goes. Er werd in deze oefenpotten 27 x gescoord en 8 x moest zelf de bal uit het net gehaald worden.
In de beker werden 3 overwinningen behaald met de doelcijfers 14 voor en 3 tegen.

De 41 doelpunten werden gemaakt door :
Thomas De Rijke 12x
Nicky van Merrienboer 7x
Joran Maliepaard 5x
Renzo Roemeratoe 4x
Quincy Gooding 3x
Gino Zuppelli 2x
Menancio Weeda 1x
Jiri van den Hemel 1x
Geraldi Geerman 1x
Vjeko Krezo 1x
Etienne Mallie 1x
Mourad Azzanaqui 1x
Saïd Bouzambou 1x
Bas de Waal 1x

Geplaatste foto’s komen van de lens van Paul ten Hacken. Overige foto’s van de beker wedstrijd tegen Terneuzense Boys kunt u hier vinden. De foto’s van de beker-wedstrijd tegen Walcheren vindt u hier. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.