Vlissingen (zon) – Alphense Boys (foto’s Paul ten Hacken)

Een wedstrijd waar al veel over gezegd is en nog lang over nagepraat zal worden.

“De Spookgoal” van Vjeko Krezo deed veel stof opwaaien. De “social media” staat er vol mee en zelfs Hart van Nederland besteedt er aandacht aan. Ondanks dat enkele mensen uit Alphen aan de Rijn het zullen ontkennen, zal het merendeel van de toeschouwers niet gezien hebben, dat de bal van de achterste staander terug het veld in kwam en niet van de paal/lat. Ook het arbitrale trio was er verzekerd van dat het een geldig doelpunt was. Achteraf bleek dus toch anders!

De wedstrijd op zich was aardig in evenwicht. Weinig kansen aan beiden kanten in de eerste helft. Het was Quincy Gooding, die halverwege de eerste helft op de paal kopte uit een corner. Na deze corner was het de beurt aan Alphense Boys om een corner te nemen. Op miraculeuze wijze verdween de bal achter Karim ben Sellam, wat de 0-1 betekende.

Na de rust ging het op dezelfde voet verder. Na een minuut of 10 gespeeld te hebben in de 2e helft wisselden de Technische Staf Hicham Elkhadouri en Dangelo Martien in voor Vjeko Krezo en Ramond Wolff. Weer 10 minuten later was het dus raak (of zoals later bleek toch niet). De gemoederen liepen wat op bij de tegenstander en scheidsrechter Wassink besloot even de boel af te laten koelen.

10 minuten later verscheen het trio weer terug op het veld en hervatte de wedstrijd met een 1-1 stand. Het duurde niet lang of Renzo Roemeratoe werd diep gestuurd en benutte deze buitenkans in 2e instantie. De 2-1 voorsprong werd tot het eind vastgehouden en leverde de 2e overwinning op achter elkaar.

De foto’s gemaakt door Paul ten Hacken zijn te zien op zijn website.
http://jalbum.net/nl/browse/user/album/1926695

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.