Vlissingen (zat) eindigt het jaar met 2 overwinningen

Op zaterdag 7 december speelde Vlissingen (zat) zijn laatste thuiswedstrijd van het jaar 2019. Tegenstander op het kunstgras aan de Irislaan was de nummer laatst Schoondijke. In deze wedstrijd bood Thomas Ragut de jeugdspelers speeltijd en de spelers, die wat minder aan bod kwamen.

Voor de rust werden er aardig was kansen gemist, toch was het spits Abdulaziz Ali, die Vlissingen op voorsprong schoot. Schoondijke, dat nog geen punt behaald had, kwam na rust door een strafschop op gelijke hoogte. Schoondijke trok een muur op rond hun eigen 16 meter, toch gaf de kwaliteit van Vlissingen vlak voor het einde de doorslag. Thenselo Uranie schoot een vrije trap binnen en een eigen doelpunt van Schoondijke zorgde alsnog voor een 3-1 overwinning.

Op  zaterdag 14 december dan de laatste wedstrijd van het jaar. In Brouwershaven moest er aangetreden worden tegen de plaatselijke voetbalclub. Goed voetbal was niet echt mogelijk door de harde wind. Een matig Vlissingen kwam binnen een half uur achter met 2-0. Voor de rust wist Bryan Dorethea de achterstand te verkleinen tot 2-1. Het was na de rust de jeugdige Hicham Bouzambou, die de gelijkmaker produceerde.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, totdat de doelman van Brouwershaven een doeltrap mocht nemen. De harde wind nam bezit van de bal en zorgde ervoor, dat de bal achter de doelman in het net verdween. De spelregels geven op zo’n moment een corner aan, maar de scheidsrechter had dit niet in de gaten en telde het doelpunt, wat een 2-3 overwinning betekende.

De eerste helft van de competitie zit er op 1 wedstrijd na op. We mogen stellen, dat Vlissingen (zat) er een goede eerste competitie-helft gespeeld heeft. 11 wedstrijden gespeeld, 9 wedstrijden gewonnen en 2 wedstrijden verloren. Hiermee hebben de mannen 27 punten behaald en staan ze achter Zeelandia Middelburg op een mooie 2e plaats in de competitie.

Na de winter opent het team met de wedstrijd thuis tegen Colijnsplaatse Boys op zaterdag 25 januari en gaan we zien of de plaats in de top gehandhaafd gaat blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.