Vlissingen (zat) 1 en (zon) 1 oefenden

      Geen reacties op Vlissingen (zat) 1 en (zon) 1 oefenden

Afgelopen zaterdag was het voor het eerst dit jaar weer de beurt aan ons zaterdagteam om te oefenen. Aan de Veerse Poort in Middelburg trad het team van Thomas Ragut aan tegen MZVC, het team dat getraind wordt door ons (zon) 2 speler Jacques Blijlevens.

MZVC, dat in de top van de 4e klas bivakkeert bleek voor ons zaterdagteam een gelijkwaardige tegenstander. Op een slecht bespeelbaar veld probeerde Vlissingen het spel te bepalen. Er werd gepoogd om zoveel mogelijk te voetballen, wat door de omstandigheden niet echt mogelijk was. Met een 0-0 ruststand werd om de thee gegaan.

Na de rust met de wind mee werden de touwtjes echt in handen genomen. Het was echter MZVC dat uit een vrije trap op de punt van de 16-meter stand-in doelman Rick Balk verschalkte en een 1-0 voorsprong nam. Ongeveer 15 minuten voor tijd was het echter Wilfred Vrede die de verdiende gelijkmaker uit een corner binnen tikte.

De 1-1 betekende tevens de terechte  uitslag van een leuk oefenpotje.

Op zondag was het de beurt aan het zondagteam om af te reizen naar de Veerse Poort. Tegenstander deze dag was Zeelandia Middelburg met aan het roer Salim ben Sellam, die zelf bij ons in ons 2e zaterdagteam acteert.

Een mat spelend Vlissingen wist tegen een goed en energiek spelend Zeelandia Middelburg geen potten te breken. Uit een strafschop, genomen door oud VCV-er Geraldi Geerman kwamen de Middelburgers na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong. Met deze tussenstand werd de rust gehaald.

De tweede helft werd door Vlissingen iets beter begonnen, maar dit ebde na 15 minuten alweer snel weg. Na een vloeiende aanval kopte spits Niels Luteijn de Middelburgers op een 2-0 voorsprong. Een kleine 10 minuten voor tijd werd het vonnis echt geveld, Arjens Struijck schoot Zeelandia Middelburg naar 3-0.

Deze 3-0 nederlaag bij de 2e klasser uit Middelburg geeft aan, dat er nog veel werk aan de winkel is om in de Hoofdklasse de strijd tegen degradatie te winnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.