Vlissingen wint 1e competitiewedstrijd met 1 – 3

In een zonovergoten Hoedekenskerke werd zaterdag een start gemaakt met de competitie. Tegenstander was de fusieclub St. Hoedekenskerke/Kwadendamme.

Het was Vlissingen dat direct vanaf de aftrap het initiatief nam. Ondanks, dat alles wat stroperig verliep ontstonden er toch wat kleine kansjes. De stevig spelende tegenstander bleef, mede door een dramatisch fluitende scheidsrechter Piet Gabriëls echter lange tijd in leven. Ik heb alle respect voor mensen van 70+, die hun wedstrijdje nog willen fluiten, maar adviseer de KNVB toch echt om deze leeftijdscategorie in te zetten bij de jeugd. Afijn, het duurde tot minuut 31 voor de bal in het netje lag. Het was Renzo Roemeratoe, die de eerste competitie-goal op zijn conto nam, door van 16 meter knap in de korte hoek te schieten. voor de rust kwam Vlissingen ook nog op een 0 – 2 voorsprong door toedoen van Mourad Azzanagui.

Na de rust startte Vlissingen wel erg tammetjes. Er was nog geen minuut gespeeld of de spits van  St. Kwadendamme/Hoedekenskerke schoot de bal van afstand knap in de verre hoek. Een tegenvallertje dus deze 1 – 2 voor de onzen. Goed was het niet wat met op de mat legde, ook de grensrechter van de tegenstander kon dit predicaat niet opgespeld krijgen. Toch wist Vlissingen nog een keer te scoren. Halverwege de 2e helft zette Karim Boughaba goed door en wist de keeper te verschallken. Deze 1-3 voorsprong werd zonder problemen tot het eind volgehouden, zodat de eerste 3 punten mee naar Vlissingen gingen.

Kortom 3 punten in de pocket met niet al te best voetbal tegen een team dat fysiek erg sterk was. Als Vlissingen de bal in de volgende potjes wat sneller rond laat gaan en iets meer de diepte zoekt, zijn grotere uitslagen zeker mogelijk. Volgende week gaan we thuis zien of het team hieraan gehoor gaat geven. Aan de Irislaan is Cadzand, dat thuis met 0 – 1 van DwO’15 verloor om 15.00 uur  de volgende tegenstander

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.