Vlissingen winnaar C-categorie Borsele Sloepoort Cup

Zaterdag speelde Vlissingen de finale van de C-categorie van de Borsele Sloepoort Cup. Op het veld van DWO’15 in Ovezande was competitiegenoot M.Z.V.C. de tegenstander deze middag.

Na een zeer zware regenbui tijdens de warming-up was het bij de start om 14.00 uur gelukkig weer droog. Een zwaar op de verdediging leunend M.Z.V.C. maakte het Vlissingen best lastig. Met speldenprikjes kwamen de Middelburgers eruit en probeerde zo gevaar te stichten. Ondanks het aanvallende Vlissingen, wat kleine kansjes creëerde was één van de speldenprikjes door balverlies op het middenveld toch raak en zo stond na een kopbal Vlissingen na 18 minuten ineens op een 0-1 achterstand. Lang kon M.Z.V.C. niet genieten van de voorsprong. Na 21 minuten ontving Hicham Bouzambou een strakke insteekpass binnen de 16. Hij kapte zich knap vrij en schoot in de korte hoek de 1-1 tegen de touwen. Veel balbezit, een paar kansen, maar geen goals. Zo werd met een 1-1 stand de rust bereikt.

Archieffoto (Paul ten Hacken) Hicham Bouzambou in actie vorig seizoen

Na de rust 5 nieuwe spelers. Een flinke wind tegen, maar het zelfde spelbeeld. De bal wilde er miraculeus niet ingaan. Zelfs Hoessein Bouzambou lukte het vanaf 5 meter niet. Knap vrijgespeeld, hard ingeschoten, maar via lichamen van Middelburgers en de paal kwam de bal er alsnog uit. Na 68 minuten kreeg Renzo Roemeratoe ouderwets op zijn heupen. Hij stoomde op vanaf de middenlijn, trok naar binnen en schoot de bal kiezelhard vanaf 16 meter onhoudbaar in de verre hoek. Met deze 2-1 voorsprong verstreken de laatste 20 minuten zonder echte druk van M.Z.V.C. Na exact 90 minuten vond scheidsrechter Gerrit de Pater het welletjes en was de 3e oefenoverwinning en tevens de toernooiwinst een feit.

3 oefenoverwinningen op mede-competitiegenoten en daardoor ook een toernooiwinst laat zien dat Vlissingen op de goede weg is in de voorbereiding op het seizoen. Komende dinsdag is het voor de 1e keer voor het echie. Om 19.30 uur start de bekercompetitie op “Sportpark De Sprong” is er weer een competitiegenoot tegenstander. Jong Ambon is daar de tegenstander in deze eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2020-2021. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.