Vlissingen weer met beide beentjes op de grond

In de 3e bekerwedstrijd uit bij De Noormannen is Vlissingen weer met beide beentjes op de grond gezet. De beslissende wedstrijd in de beker-poule werd met 2-0 verloren, wat volledig aan de ploeg zelf te danken was.

Na de overtuigende overwinningen en zelfs het knappe resultaat in de oefenwedstrijd tegen Arnemuiden liep het niet echt in de wedstrijd op Westkapelle. Na 12 minuten een verkeerd ingespeelde pass op het middenveld leidde de 1-0 in. De pass werd onderschept en vanaf zo’n 16 meter in de hoek geschoven. Een dompertje, maar zou wel omgebogen worden hoorde ik langs de kant. Zo liep het uiteindelijk niet. Heel veel balbezit, maar geen echte doelkansen. Balverlies op het middenveld na een dik half uur zorgde voor de 2-0 voorsprong voor De Noormannen. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Met enkele toegepaste wissels werd de strijd na de rust weer opgepakt. Er werd aangevallen, aangevallen en nog eens aangevallen. Het strandde echter iedere keer op de muur van spelers, die De Noormannen had opgetrokken rond de eigen 16 of het was oud-Vlissingen doelman Bas Rijkeboer, die handelend optrad. De tijd verstreek, maar het vele balbezit leidde niet tot goals. Het was zelfs nog uitkijken voor de enkele gevaarlijke uitval van de tegenstander. Aan de stand veranderde dus de 2e helft niets en zodoende was de uitschakeling voor de beker toch wel een teleurstelling.

Ondanks de 2-0 nederlaag, komt deze m.i. op het juiste moment. Zo net voor de start van de competitie is het dus duidelijk, dat het niet altijd van een leien dakje lopen kan en dat veel balbezit niet altijd leidt tot doelpunten. Voor iedereen dus een goede leer richting de competitie. Deze competitie start komende zaterdag 19 september in Hoedekenskerke op Sportpark De Kouter tegen fusieclub St. Hoedekenskerke/Kwadendamme. De wedstrijd start om 15.00 uur en is in handen van scheidsrechter Stefan Slabbekoorn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.