Vlissingen verslaat Leonidas in degradatiekraker 4-1

Uitblinker Khalid el Hattach. Betrokken bij alle 4 de doelpunten.

Vlissingen wist afgelopen zondag, wat het moest doen. Winnen !! van Leonidas om in ieder geval de tegenstander onder zich te krijgen in de stand in de Hoofdklasse B. Dit gebeurde gelukkig ook. Tevens was het meegenomen, dat RKAVV IFC versloeg, zodat er in 1x 2 ploegen gepasseerd werden en zodoende plaats werd genomen op de veilige 12e plaats.

Aanvankelijk ging de wedstrijd niet naar wens van start. Het was Leonidas, dat de paal raakte en uit een corner op een 0-1 voorsprong kwam. Lang konden de Rotterdammers niet genieten van deze voorsprong. Het was Khalid el Hattach die de aanval opzette. Hij speelde in op Josimar Pattinama, die met een slim balletje Abdu Abdenbi vrij voor de keeper zette. Abdu bedacht zich geen moment en schoof de bal langs de keeper het doel in.

Er volgde een goede periode van de rood/witten. Het was wederom Khalid el Hattach die de bal slim opzij legde, waarna Quincy Gooding vernietigend uithaalde en de 2-1 op het bord schoot. Met deze voorsprong werd de thee opgezocht.

Na rust was het binnen 2 minuten weer raak. Weer was Khalid el Hattach de man  met de assist. Met een slim hakballetje speelde hij Saïd Bouzambou vrij. Deze plaatste de bal bekeken in de verre hoek, wat een 3-1 voorsprong opleverde.

In de 71e minuut kon Leonidas met 10 man verder. De keeper torpedeerde (op een nette manier) Renzo Roemeratoe op weg naar de goal en kon vertrekken met rood. 8 minuten later viel het doek helemaal voor Leonidas helemaal. Na bij alle 3 de eerdere goals betrokken te zijn geweest, haalde Khalid el Hattach nu zelf de trekker over. Aangespeeld door Josimar Pattinama speeld Khalid zich knap vrij in de 16-meter en schoot beheerst de 4-1 binnen.

Een goede pot voetbal met een fantastisch resultaat. Volgende week de laatste wedstrijd deze competitie uit naar Nuenen. winst betekent directe handhaving. Bij puntverlies wordt het afwachten op de uitslagen van Leonidas – Halsteren en Unitas – IFC.

De foto’s van deze wedstrijd zijn weer te bewonderen op de website van Paul ten Hacken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.