Veteranen met een 2-5 uitoverwinning sterk van start

De weersvoorspelling leek niet best, maar gelukkig viel alles donderdagavond mee in ’s Gravenpolder. In dit Zuid Bevelandse dorp ging voor onze “Veteranen” de competitie van start tegen de leeftijdsgenoten van Apollo’69.

Teamcaptain Renato Dijkstra had 10 (oud)leden gerekruteerd om deze eerste strijd aan te gaan. Het team, dat bestond uit  Renato zelf natuurlijk, jeugdtrainer Eduardo Duarte en Khalid Saiboua, de strijders Hadji Yildizturan en Vjeko Anic, doelman Marin Botic en de oudgediende naar buurman G.P.C. overgestapte Ronnie Cremer, Randy de Dreu, Johnson Olowabi en niet te vergeten……Good Old Ruud van Veen.

Onder het toeziend oog van filmer Frans van Pagee werd de wedstrijd om 20.00 uur in gang gezet. De bal werd relaxed rond gespeeld om zo weinig mogelijk energie te verspelen in de aanvangsfase. Het rondspelen werd zo sterk doorgetrokken, dat men zelfs vergat om af te werken. Toch werd halverwege de 1e helft het net gevonden. Het was Johnson Olowabi, die de eerste goal van de veteranen op zijn conto schrijven mocht. Net voor rust was het nog een keertje raak, een diepe bal werd door Ruud van Veen op waarde geschat, met zijn hoofd schampte hij de bal, zodat de bal de juiste richting meekreeg en het net nogmaals bolde. Met deze 0-2 voorsprong werd er om de thee gegaan.

Na de rust leek het snel bekend te zijn, waar de punten heen zouden gaan. Het was Randy de Dreu, die zijn voetbalcarrière als jeugdspeler startte bij Apollo’69, die van afstand voor de 0-3 zorgde. Niets was echter werkelijk waar. Apollo’69 kwam terug in  de wedstrijd door 2 x te scoren en dus de spanning weer geheel terug te brengen. Randy de Dreu dacht er anders over en pegelde wederom van afstand Vlissings 4 goal tegen de touwen. Het spel liep richting het einde, al duurde het wel erg lang voordat het eindsignaal zou vallen. Net voor het einde besliste Hadji Yildizturan de strijd definitief door voor de 2-5 overwinning te zorgen.

Het is leuk voor onze vereniging om aan deze veteranencompetitie, met veelal ploegen uit Reimerswaal, mee te kunnen doen. Voor 40+ers een toffe manier om relaxed een partijtje voetbal te spelen. De thuiswedstrijden zullen op vrijdagavond plaatsvinden. De meeste uitwedstrijden ook, maar een aantal op donderdag. De volgende wedstrijd zal gespeeld worden op donderdag 1 oktober uit bij S.S.V.’65. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.