V.C. Vlissingen JO7 in de Picture

      1 reactie op V.C. Vlissingen JO7 in de Picture

De JO7-1 is het jongste team binnen onze vereniging. Voor de meeste spelertjes is dit hun eerste ervaring om in clubverband te voetballen. Spelertjes kunnen vanaf 5 jaar lid worden van de club en worden dan automatisch ook lid van de KNVB. Vanaf dat moment kunnen spelertjes ook gelijk wedstrijdjes spelen, deze worden vrijwel elke zaterdag georganiseerd in toernooi-vorm waarbij een 3 tal wedstrijdjes van 15 minuten worden gespeeld op de Irislaan of bij een andere club. Het is niet zo dat een spelertje verplicht is om gelijk wedstrijden te spelen, het kan ook zo zijn dat een spelertje eerst moet wennen en dat hij pas later ook meegaat doen met de wedstrijdjes. Dit gebeurd allemaal in overleg met de ouders. Ook wanneer de spelertjes voor het eerst komen kijken kunnen ze 2 weken vrijblijvend komen mee trainen vorens ze worden ingeschreven dit om te kijken of het spelertje het leuk vindt om in clubverband te voetballen. In het seizoen 2022/2023 wordt elke seizoen op maandag en woensdag om 18:30 tot 19:30 met veel plezier getraind. Plezier staat bij ons hoog in het vaandel. Buitenom de vakanties wordt er vrijwel elke zaterdag een toernooitje georganiseerd rond 09:00. Bij ons is iedereen onder de 7 jaar welkom, kinderen van 7 t/m 10 kunnen ook op dat tijdstip komen de JO-8 en JO-9 en JO-11 trainen op dezelfde tijden.

Betrokkenheid van de ouders.
Op de leeftijd van de spelertjes van de JO-7 is betrokkenheid van de ouders nog belangrijker dan bij de andere teams. Wij hebben met de JO-7 gelukkig niet te klagen en hebben betrokken ouders, ouders welke tijdens de training vrijwel altijd aanwezig zijn en op zaterdag ook meegaan naar de wedstrijd. Dit wordt zeer gewaardeerd door de club maar ook zeker door de kinderen die veel waarde hechten aan de aanwezigheid van hun ouders. Het fijne van deze goede samenwerking is dat we zo samen de verantwoordelijkheid dragen voor de kinderen en een fijn verloop van de trainingen en wedstrijden. Wij willen dit graag zo vasthouden.

Dan de JO7-1 zelf, dit jaar hebben we net als vorig jaar een leuk team. De meeste spelers van het team van vorig jaar zijn op enkele uitzonderingen Ilan en Luciano allemaal door naar de JO8-1. Het was daarom spannend of we voldoende spelers zouden hebben voor een JO7-1 dit bleek al snel het geval te zijn door nieuwe aanwas mede door de enthousiasme die de trainers van vorig jaar hadden achter gelaten. Midden September begon de JO-7 haar eerste toernooitje dit na 2 trainingen op een regenachtige dag met 5 spelers waarvan 4 nog nooit een wedstrijd hadden gespeeld. Het eerste toernooitje vond plaats op het terrein van de Noormannen tegen GPC, de Noormannen zelf en VCK. Het was voor onze JO-7 een super start want 4 van de 5 spelertjes kwamen tot scoren en alle wedstrijdjes werden gewonnen.

Na deze mooie start kon het niet snel genoeg het volgende weekend zijn en werd er ook nog aanstekelijk getraind door de spelertjes die op Maandag vooral training krijgen van trainer Quinten en op Woensdag van trainer James. Twee trainers die zeer leuk omgaan met de spelertjes en dit met grootte enthousiasme doen. Het weekend er op speelden we op de Irislaan tegen de JO-7’s van wederom de Noormannen en VCK en daarnaast tegen Arnemuiden. Van de eerste 2 teams werd gewonnen maar we hebben onze meerdere moeten kennen in Arnemuiden. Het weekend er op in de eerste week van Oktober gingen we naar VCK waar we het tegen de thuisclub opnamen en tegen nieuwe tegenstanders Walcheren en Zeelandia. Alleen Zeelandia hield stand tegen ons, door ons op 1-1 te houden VCK en Walcheren waren een maatje te klein voor ons. Ook het weekend er op in Domburg hebben we knap gevoetbald 2 gewonnen 1 verloren, het verloren potje was tegen Walcheren waar vele bekenden voetballen van onze spelertjes. Fase 1 hebben we het weekend er op in een mineur afgesloten eerst gaf Domburg aan niet genoeg spelerts te hebben en daarna werden we aan de Irislaan 2 keer verslagen 1 keer door Zeelandia en 1 keer door GPC. Waardoor we in die laatste wedstrijdjes weer met beide voetjes op de aarde zijn belandt.

Nu fase 2 is aangebroken zal na een succesvolle periode onze topscoorder Milano doorstromen naar de JO-8. Gelukkig hebben in de laatste weken weer 2 nieuwe spelertjes kunnen verwelkomen namelijk Mateus en Eliza.

1 gedachte over “V.C. Vlissingen JO7 in de Picture

 1. Henk Smit

  Leuk verslag van het seizoen.
  Wie weet zijn spelers die de weg jeugdspeler Grootfaam volgen naar Ajax.
  Alleen op wel erg jonge leeftijd. De hele familie verhuist naar A.
  Hij doet het goed in zijn team. Onlangs opgezocht.
  Henk Smit, Dishoek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.