Uit de oude doos – 8 december 1957

      Geen reacties op Uit de oude doos – 8 december 1957

(8 december 1957)

Open aanvallen hadden succes….
Vlissingse aanvalskracht barst tegen
Brabantia ineens los : 2 – 7
Voorsprong van eerste helft (0-5) na de rust geconsolideerd

De produktiviteit was er zondagmiddag plotseling weer in de Vlissingse voorhoede! Want na de teleurstellende wedstrijd tegen Boxtel won de Zeeuwse eerste klasser in Eindhoven met…. 2 – 7 van Brabantia. Kennelijk was het de Vlissingers ingehamerd het korte spel te laten varen en meer gevaar e brengen met open aanvallen. Dat deden zij en met de sterke wind in de rug trokken zij in de eerste helft op naar een 5 – 0 voorsprong. en ook na de rust bleven de Vlissingers gevaarlijk, want tegenover de beide doelpunten van de Brabanders, die nu de hulp van de wind hadden, wisten zij toch nog 2 treffers te plaatsen. In het veld was Brabantia niet de mindere van Vlissingen, maar de Zeeuwse defensie was hechter en bovendien profiteerden de Vlissingers beer van de kansen in de aanval…

Vlissingen speelde weer volledig. Wel moest Klaas Dingemanse na een half uur het veld verlaten. Van Maris viel toen in en ging rechtsbuiten spelen, waarna Pierre van der Schaaf naar de linksbinnen plaats verhuisde. Vanzelfsprekend deed de wind veel afbreuk aan het spel, maar toch was er veel te genieten, ook al omdat enkele Vlissingse doelpunten uit prachtige aanvallen geboren werden.

Vlissingen was al direct in het offensief, maar de Zeeuwen kwamen toch heel goedkoop aan hun eerste doelpunt.Piet Stroo kreeg in ver vooruitgeschoven positie de bal en loste van grote afstand een schot, dat doelman van Beek gemakkelijk onschadelijk had kunnen maken. Via zijn handen verdween de bal over het hoofd van de keeper in het doel.
Slechts enkele minuten later brak de snelle Jan de Nooijer over rechts door. zijn voorzet werd door de naar binnen gezwenkte Clarisse ineens op de schoen genomen. Onhoudbaar verdween de bal in de netten (0-2). Weer uit goed voorbereidend werk van Jan de Nooijer ontstond in de 20e minuut het derde doelpunt. Ditmaal opereerde hij op de linkervleugel en uit zijn voorzet scoorde van der Schaaf (0-3). Ondertussen had Baart op meesterlijke wijze ‘n schot van linksbinnen Van der Hurk onschadelijk gemaakt, Schoten van midvoor Van Dijk en rechtsbuiten Bos suisden over en naast het Vlissingse doel. In de 35e

 minuut knalde de actieve van der Schaaf op het doel. Zijn schot werd
door keeper Van Beek niet klemvast onderschept en Van Maris werkte de terugspringende bal in het doel (0-4). Nog voor de rust wist Henk de Nooijer handig te profiteren van een terugspeelbal van linksback Habraken door een snelle sprint (0-5).
Na de rust was Vlissingen weer het eerst aan bod. In de tiende minuut kreeg Clarisse de bal. Back Van Gamelen kwam op hem af en de keeper maakte de fout ook uit doel te komen. Clarisse profiteerde van deze spelers door de bal taktisch over hun hoofden heen in het doel te schieten (0-6). Toch kwam Brabantia steeds sterker opzetten. Uit een voorzet van rechtsbuiten Bos had spil Verhulst de bal makkelijk kunnen wegkoppen, maar omdat een speler riep “Laat lopen voor de keeper” bukte Verhulst zich, zodat rechtsbinnen Cruissen alleen voor de doelman kwam (1-6). In de 30e minuut passeerde dezelfde speler met een kopbal Baart voor de tweede maal (2-6). Even voor het einde wist halfspeler Henk van Wezel, die weer uitstekend mee ten aanval trok, de bal onhoudbaar langs de keeper te jagen (2-7). Dat was de eindstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.