Uit de oude doos – 7 december 1947

      Geen reacties op Uit de oude doos – 7 december 1947

(7 december 1947)

Brabantia – Vlissingen 3 – 1
Ook nu weer geen schotvaardigheid

De laatste kans om hun positie te verbeteren, hebben de rood/witten niet weten te benutten. Toch lag deze kans voor het grijpen, want de eerste 20 minuten hadden de Vlissingers verreweg het beste van het spel, maar daarna vervielen zij weer in hun oude fout, doordat v.d. Kasteele weer ‘n teruggetrokken positie ging innemen, waardoor de aanval verzwakt werd. In deze wedstrijd was het zaak geweest alles op de aanval te zetten, daar hier de enige mogelijkheid in school om winst te behalen. In de eerste 20 minuten deden zich enkele goede scoringskansen voor en dat de stand bij rust nog dubbelblank was, was voor een goed deel het werk van keeper Wouters, die zijn doel uitstekend heeft verdedigd. Toch zit er te weinig variatie in het Vlissingse spel om tot succes te komen. Voeg daar nog bij dat de bal veelal te hoog gespeeld werd, dan is het begrijpelijk dat er bijna geen doelpunten gemaakt worden.

Bij Vlissingen ontbrak Vissers, voor wie Philipse meespeelde.

Het Spelverloop

Behoudens weinig om het lijf hebbende aanvallen van Brabantia wist Vlissingen de strijd voor de rust veelal op de helft van de thuisclub te houden. Een vrije schop door v.d. Velde hoog voor het doel geplaatst, plukte Wouters boven verschillende hoofden weg. Ook een goed schot van v.d. Kasteele vond geen genade. Dit was het enige schot, dat de juiste richting had, want overigens werd het doel veelal te hoog gezocht of ging de bal naast. Toen van de Kasteele zich in de middenlinie terugtrok, ging de strijd 

verder gelijk op, maar ook bij  Brabantia was het schieten erbarmelijk slecht.  De rust ging met dubbel blanke stand in.
De tweede helft gaf Brabantia de toon aan en daar de Joode er niet zo goed in was, ontstond er weer een grote gaping tussen de middenlinie en de voorhoede, waarvan de thuisclub gretig gebruik maakte. Vooral linksbinnen van Zandvoort was een doorlopend gevaar. Na 8 minuten veroorzaakte van de Kasteele onnodig een hoekschop, waaruit Dillen van dichtbij Struiwigh het nakijken gaf (1-0). Tien minuten later plaatste van Zandvoort de bal hoog voor het doel. H. Burgerhof en Trines sprongen gelijk naar de bal, terwijl de uitgelopen Struiwigh niet ingreep. Via het hoofd van Trines verdween de bal in het verlaten doel.(2-0). Na 25 minuten kon Vlissingen de achterstand verkleinen. De naar de vleugel afgezwenkte van de Kasteele zette de bal goed voor en van de Velde schoot met de rug naar het doel staande onhoudbaar in (2-1). Even was de thuisclub de kluts kwijt. Vlissingen wist hiervan geen gebruik te maken. Trines maakte aan alle onzekerheid een einde door uit een pass van van Zandvoort het 3e doelpunt te scoren (3-1). Lammers en v.d. Eijk kregen ieder nog een kans, doch beide malen liep het op niets uit. Maar ook aan de andere zijde werden nog enkele fraaie kansen om zeep gebracht, zodat er geen verandering meer in de stand kwam. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.