Uit de oude doos – 13 december 2015

      Geen reacties op Uit de oude doos – 13 december 2015

(13 december 2015)

Winterstop komt als geroepen voor Zeeuwse hoofdklasser na zesde duel zonder winst

Vlissingen loopt op z’n tandvlees

Verdediger Perry Bierkens is zoveelste uitvaller
“We hebben ondertussen een aardige gifbeker leeggedronken”

De verloren wedstrijd bij OSS’20 gisteren was een blauwdruk van de eerste seizoenshelft van Vlissingen. Een goede start werd gevolgd door een matig vervolg. De Zeeuwse hoofdklasser beleefde dit seizoen een pikstart met zeven duels zonder verlies, de 4-2 nederlaag van gisteren in Oss was echter de zesde opeenvolgende wedstrijd zonder winst. “De winterstop is welkom” oordeelde trainer Jurriaan van Poelje.

Vlissingen heeft zes weken de tijd om de wonden te hechten en te genezen. Bijna letterlijk, want de blessuregevallen kwamen hand in hand met de magere resultaten. In de eerste vijf wedstrijden kon van Poelje telkens met dezelfde elf spelers als de week ervoor starten, in de acht wedstrijden die volgden moest de trainer telkens een puzzelstukje verleggen. Ook gister verdween er weer een stukje van de tafel, toen Perry Bierkens kort voor rust verkeerd neer kwam op zijn enkel.

Aan het begin van het seizoen kon van Poelje wekelijks een tweede dug-out gebruiken om zijn reserves te bergen, in Oss zaten er nog maar drie veldspelers langs de kant. “Ik heb het aan het begin van het seizoen gezegd”, haalde van Poelje terug. “We hebben iedereen nodig.” Inmiddels is echter al de fase van noodverbanden aangebroken. Rasaanvaller Salim Sandee werd gister zelfs ingezet als rechtsachter. Duidelijk niet zijn positie erkende van Poelje. “Ik had Khalid el Hattach er kunnen zetten, maar die draaide juist goed op het middenveld.”

Dé aderlating was in oktober het wegvallen van Thomas Ragut. Zonder hem  werd nog gewonnen van DOSKO, maar vervolgens niets meer. “Het blijkt, dat we op cruciale posities iets missen. Ervaring, slimheid. Goed voetballen is één, maar in wedstrijden worden ook ander dingen gevraagd. Soms moet er een kleine overtreding gemaakt worden, het tempo uit de wedstrijd worden gehaald, iemand gestuurd worden. Zonder  Thomas en Regilio Pinas, die ook veel dichtliep, is er niemand die dat oppakt. van OSS’20 was daarvan een schoolvoorbeeld. OSS’man of de match Ferhat Coskun pikte de bal net over de middenlijn op en mocht een rush tot vlak

voor doelman David Bassing maken. Niemand stapte uit, niemand legde hem

Etienne Mallie in duel met Ferhat Coskun

een strobreed in de weg, niemand wilde hem kost wat kost dwarsbomen. “Tegen Halseren gebeurde dat ook. Pas op eigen zestien werd de overtreding gemaakt. Uit de vrije trap die volgde, werd het 2-2. Doe dat halverwege onze eigen helft. dat zijn slimmigheidjes.”

De 35-jarige Ragut is ondertussen weer in training en is na de winterstop inzetbaar. Hetzelfde geldt voor doelman Ariën Pietersma, verdedigers Roycel James en Joost de Kubber en aanvaller Abdu Abdenbi, die gisteren al een paar minuutjes meepikte. Over de blessure van middenvelder Regilio Pinas komt deze week duidelijkheid, net als over de ernst van de blessure van Bierkens. “We hebben ondertussen een aardige gifbeker leeggedronken”, stelde van Poelje.

Door de nederlaag is Vlissingen gezakt naar de zevende plaats. Ook dat is wennen. De afgelopen acht seizoenen eindigde de ploeg steevast in de topvijf, zelfs vijf keer in de topdrie. Sommige spelers weten niet beter, dan dat ze voor het kampioenschap spelen. Dat was ook dit seizoen de inzet. Maar de conclusie halverwege is dat Vlissingen niet compleet genoeg is om met de besten mee te doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.