Uit de oude doos – 12 december 2004

      Geen reacties op Uit de oude doos – 12 december 2004

(12 december 2004)

Vierde klasser uit Westdorpe sleept tegen Vlissingen
in laatste minuut één punt uit het vuur
RIA W. zakt na rust in elkaar

Na vijfenveertig minuten stond RIA W. met riante cijfers voor tegen Vlissingen. Maar, na de thee zakte de Zeeuws-Vlaamse ploeg als een kaartenhuis in elkaar. In vijf minuten hingen de bordjes in evenwicht en leek Vlissingen nog met de winst aan de haal te gaan. Todat Boj Teunissen in blessuretijd de 4-4 binnenschoot.

De thuisploeg wist na afloop eigenlijk niet of het moest juichen of treuren. In de eerste helft hadden de Westdorpenaren met veel inzet en aanvaardbaar voetbal de touwtjes strak in handen. Vlissingen kwam steeds een stapje te kort, had wel dreiging, maar nauwelijks mogelijkheden tot scoren.
RIA W. presenteerde gisteren ook een nieuw wapen: Vrijetrappenspecialist Steve Kesteleyn. Al in de vijfde minuut mocht de verdediger aanleggen op een afstand van 30 meter. Het projectiel vloog met waanzinnige snelheid in het Vlissingse doel.
Nadat Ruud Audenaerd voor de thuisploeg en Jason Blommaert ook al succesvol waren geweest, mocht Kesteleyn kort voor de rust zijn kunstje nog eens herhalen. De afstand was opnieuw 30 meter. De hoek, die hij koos, was deze keer rechtsonder. Kesteleyn glunderde na de wedstrijd van oor tot oor, maar baalde wel, dat zijn ploeg een zekere voorsprong in vijf minuten weg had gegeven. “Misschien ben ik daardoor wel minder blij met mijn doelpunten,”  zei Kesteleyn. “Een vrijetrappenspecialist ben ik niet. Normaal neem ik ze nooit, maar vandaag eiste ik de bal op. Er zat zoveel overtuiging en frustratie in mijn vrije trappen. Ze moesten er wel ingaan.
Furieus
In de tweede helft kwam Vlissingen furieus uit de startblokken. De thuisploeg werd overdonderd. De spelers zagen alles met verbazing gebeuren. Binnen 3 minuten kwam de tegenstander langszij via treffers van Giovanni Siereveld en een eigen doelpunt van Ruud Audenaard, die de bal verkeerd op zijn schoen kreeg en met een boogje zijn doelman passeerde.
Rudy Rietjens: “Na die twee flutgoals
knapte er iets. Ik had mijn spelers er nog zo voor gewaarschuwd. we hadden Vlissingen goed in de tang, maar wisten ook wat ons de tweede helft te wachten stond.”
Na de gelijkmaker nam Vlissingen het heft in handen en ging het op zoek naar meer. Nadat eerder in de wedstrijd Jason Blommaert het houtwerk had geraakt, trof de ingevallen Khaled Boufrahi ook de paal.
Het was slechts uitstel van executie. Boj Teunissen verdedigde ongelukkig uit, waarna Boufrahi doelman Roovers voor de vierde maal het nakijken gaf. Toch kon de RIA-goalie niets verweten worden. het was aan hem te danken dat de thuisploeg niet tegen een grotere achterstand aankeek.

Boufrahi loopt juichend weg na het maken van de 3-4

In de slotfase perste de Zeeuws Vlaamse voetballers nog één keer alles uit het lijf om de gelijkmaker te forceren. Uit een afgeslagen hoekschop schoot Boj Teunissen de 4-4 binnen.
Rietjens : “Over de hele wedstrijd is een punt verdiend. We wisten dat Vlissingen beter was. Op karakter en werklust moesten we tot een goed resultaat zien te komen. Dat is gelukt. Ik ben blij, dat we met een gelijkspel de winterstop in kunnen gaan.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.