Uit de oude doos – 10 december 1989

      2 Reacties op Uit de oude doos – 10 december 1989

(10 december 1989)

Caumartin redt Zeeuwen
Vlissingen is slechts simpele middenmoter

Vlissingen slaagt er maar niet in om het tij te keren. Al weken verkeert de Zeeuwse hoofdklasser in een impasse en worden slechte wedstrijden afgewisseld met nog slechtere wedstrijden. Gistermiddag in de thuiswedstrijd tegen SV Meerssen leek de profclub in spé opnieuw tegen een nederlaag op te lopen, toen de Limburgse debutant 6 minuten voor tijd een 1-2 voorsprong nam. De 17-jarige Pascal Caumartin behoedde Vlissingen in de laatste minuut voor een nieuwe afgang door uit een scrimmage de bal binnen te schieten (2-2)

Vlissingen mocht met dat punt uiteindelijk nog tevreden zijn. “Eigenlijk ben je niet tevreden met zo’n wedstrijd, maar als je in de laatste minuut nog een punt binnensleept, mag je niet klagen” besefte Vlissingen-trainer Jo Jansen, die zijn ploeg een rommelige wedstrijd zag spelen.
Bij SV Meerssen werd het gelijke spel vreemd genoeg ontvangen als een overwinning. De ploeg verspeelde in de laatste minuut weliswaar de volle winst, maar dat was geen reden voor grote teleurstelling. Integendeel, trainer Piet van Beek werd na afloop van alle kanten gefeliciteerd door bestuursleden en de meegereisde burgemeester Majoor van Meerssen, die dolblij waren met een punt tegen Vlissingen. Vlissingen staat immers op het punt om toe te treden tot het betaalde voetbal en Meerssen is maar een simpele debutant, vechtend voor lijfsbehoud.
Middelmatigheid
Feit is echter dat de Limburgers zichzelf daarmee te kort deden ten opzichte van Vlissingen, dat in de hoofdklas niets meer of minder dan een simpele middenmoter is. Uit 12 wedstrijden werden 13 punten veroverd met een doelsaldo van vijftien voor en 13 tegen. De achterstand op koploper TSC, dat gister met 1-2 won bij DESK bedraagt inmiddels zeven punten en op wilhelmina’08, dat derde van onderen staat, heeft men een voorsprong van 3 punten. Middelmatigheid troef dus. Ook Jo Jansen blikt weinig tevreden terug op de eerste seizoenshelft, die volgende week wordt afgesloten met de uitwedstrijd tegen TOP. “We hebben te weinig punten vergaard” stelde hij vast, zonder echt met een pasklare oplossing op de proppen te komen. “Het is een complex van factoren. Aan de ene kant hebben we maar zelden kunnen spelen met de ploeg, die ik aan het begin van het seizoen in gedachten had. Aan de andere kant is het ook gewoon kwaliteit”. 
Die factoren staken ook tegen Meerssen weer de kop op. Vlissingen startte zonder Romeo van Aerde (enkelblessure), Alex Lourens (Jansen zei : “hij zal zelf wel zeggen, dat hij kan spelen, maar voor mij is hij niet fit genoeg”) en de langdurig geblesseerden Patrick Vogel en Anton Belfroid. Marcel Schenk en Huub Stokmans zaten hun schorsing uit, terwijl keeper Wim Verpoorte buiten de basis werd gehouden, omdat hij bij vertragingen bij het veer Breskens – Vlissingen te laat in Vlissingen arriveerde (Jansen
volgende week staat hij gewoon weer in de goal”). Daarnaast viel ook 10 minuten voor tijd ook Carlo van Tour nog eens uit met een ingeklapte long. Het herstel zal minstens een maand vergen.
Weddenschappen
Pluspunt was het heroptreden van Harry van den Ham. Supporters sluiten
 
tegenwoordig al weddenschappen af of de blessure-gevoeligespits de volle 90 minuten zal spelen en de Lexmonder is daar allesbehalve gelukkig mee. Toen hij na 40 minuten een diepe vleeswond aan zijn knie opliep, weigerde hij om de handdoek in de ring te gooien. Van den Ham: “ik hoorde het publiek al lachen, dus ik dacht “al moeten ze me eraf dragen, ik zal de wedstrijd uitspelen. Jansen “Harry zit zelf het meest met zijn blessures. toch is hij de enige, die wat kan forceren voor de goal”.
Het was dan ook geen toeval dat van den Ham betrokken was bij de eerste Vlissingen-treffer, die al na zeven minuten viel. Hans de Nooijer lanceerde de centrum-spits op rechts. Zijn voorzet werd verkeerd beoordeeld door Meerssen-keeper Wim Dusseldorp en nadat Pascal Caumartin over de bal heen maaide schoot Jan Lohman raak; 1-0

Jan Lohman in kopduel met speler SV Meerssen

Meerssen gooide na die treffer alle schroom van zich af en kreeg tot zijn eigen verbazing de ene na de andere kans. Vier keer moest Pennings in actie komen om een opgelegde kans te verijdelen en één keer bracht de paal redding.
Vlissingen herstelde zich pas na rust en met steun van het thuispubliek dat zich plotseling begon te roeren werden de Limburgers onder druk gezet. De druk resulteerde echter nooit in doelkansen en ebde na een kwartier weg. Jansen: “We wisselen goede periodes af met slechte periodes. We zijn niet in staat om pressie vast te houden en om te zetten in doelpunten. Dat is toch een gebrek aan kwaliteit.”
De Zeeuwen leken vervolgens nog af te stevenen op een smadeloze afgang. Eerst joeg Etienne Kleinen van 25 meter de bal in de kruising en 6 minuten voor tijd was het drama compleet toen invaller Jean-Paul Coumans de bal uit een scrimmage achter Pennings schoot (1-2). Uitgerekend Arthur van Huizen, die gistermiddag voornamelijk uitblonk in het lijden van balverlies voorkwam in de laatste minuut de derde opeenvolgende nederlaag door uit een kansloze positie de bal voor de voeten van Pascal Caumartin te werken. Van 2 meter maakte hij geen fout (2-2).

 

 

2 gedachten over “Uit de oude doos – 10 december 1989

 1. Henk Smit

  Beste Peter,
  Leuk al die artikelen uit “De oude doos”. Soms kom ik bekende namen tegen. Carlo van T., Remco van Keeken, Van Vossen en in het laatste artikel: Hans de Nooijer, Ruud Pennings en Harry van de Ham (Ex-trainer FC Dordrecht?), allemaal trainer geworden.
  Wat is er van Pascal Caumartin geworden die met 17 jaar al in de hoofdklasse speelde en nog scoorde ook!

  QUIZ: ik doe wel mee, maar weet niet veel van e historie . Pas in 2004 in Zeeland komen wonen en de laatste jaren regelmatig bij VC Vlissingen gaan kijken.

  Bedankt Peter voor al je initiatieven en oude verhalen doen het bij mij goed!

  Henk Smit, Dishoek.

  1. Peter Snaaijer Auteur bericht

   Beste Henk,
   Mijn antwoord heeft even op zich geduurd, komt ook dat ik niet iedere dag op de site zit
   Bedankt in ieder geval voor uw complimenten, altijd leuk omdat te lezen.
   Pascal Caumartin woont tegenwoordig in warmere oorden. Hij woont in Malaga en doet iets in de verhuur.
   Wat betreft de quiz, die is om de mensen verbonden te houden met de vereniging en dus voor iedereen om mee te doen. Leuk om te organiseren, maar veel werk.

   Met vriendelijke groed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.