Uit de media : In gesprek met Saïd Bouzambou

 Het “Voetbaljournaal” ging in gesprek met Saïd Bouzambou, speler uit onze 1e selectie. Voor u als volger van onze website hebben wij dit artikel overgenomen

Nadat bekend werd, dat bij V.C. Vlissingen de zondagtak werd opgeheven, werd voetballen op hoog niveau ook (voorlopig) gedag gezegd. Het betekende een exodus van spelers, maar ook waren er tal van jongens, die wél toezegden te blijven en vanaf het laagste niveau de club omhoog willen brengen. Eén van hen is zaalvoetbalinternational Saïd Bouzambou.

“Jarenlang heb ik van de club de gelegenheid gehad om het zaalvoetballen op het allerhoogste niveau te kunnen combineren met veldvoetbal. Ze werkten daar altijd volledig aan mee, waardoor ik als zaalvoetballer vele onvergetelijke internationale ervaringen heb kunnen meemaken. Dat is iets, wat ik niet vergeet en daarom ben ik loyaal naar de club toe. Natuurlijk is het op de laatste jaren op heel veel vlakken onrustig geweest bij V.C. Vlissingen, maar ik vind het een te mooie club om de positieve momenten, die ik hier beleefd heb te vergeten. Nu de club ons hard nodig heeft, wil ik dan ook zeker iets terugdoen. Een brug vormen richting de jonge jongens in de selectie en ze de ervaring bijbrengen, die nodig is om te kunnen groeien als voetballer”.

Bouzambou is naast speler van V.C. Vlissingen ook actief bij zaalvoetbalclub HOVOCUBO in de Nederlandse eredivisie. De ploeg werd de laatste 2 jaar kampioen van Nederland en Bouambou wil niets liever dan met hen de derde titel op rij te pakken. Bovendien is hij ook international van het Nederlands elftal en kijkt hij al reikhalzend uit naar het EK2022. Terwijl hij in de zaal dus op het allerhoogste niveau acteert, daar zal hij vanaf september actief zijn op het veld op het laagste niveau van Nederland. “Dat gaat zeker wennen zijn. geregeld zal ik ook wel eens moeten slikken, denk ik. Maar ik ben me daar wel bewust van en ik heb voor mezelf die knop wel omgezet. Wij hebben met een groep jongens al de nodige “vlieguren” gemaakt op hoofdklasse-niveau en dan is het aan ons om de vele talentvolle spelers in de huidige selectie beter te maken. Proberen ook om jongens, die niet dat hoge niveau hebben en altijd op zaterdag in de vierde klasse speelden te laten ‘groeien’. Samen steeds stappen voorwaarts te maken, dat moet onze drijfveer zijn”.

En met ‘ons’ doelt Bouzambou meer op de broers Milton en Renzo Roemeratoe, Khalid el Hattach en de weer terug begonnen Ferry Alfons. “Allemaal rasvoetballers, enorm talentvol en met een brok aan ervaring. Ferry was gestopt, maar miste het spelletje enorm. Hij zag ook wel wat in het ‘project’ om nu op zaterdag de club weer naar een hoger niveau te tillen. we weten ook dat we vanaf het begin de te kloppen ploeg zullen zijn, daar moeten we ons tegen wapenen. Plezier uitstralen, lekker voetballen en resultaat eraan koppelen. Het moet weer gezellig zijn, zowel op en naast het veld moet er plezier zijn wat gekoppeld wordt aan goed spel en de bijbehorende punten. Dat is onze drijfveer en moet de enige motivatie zijn voor iedereen”. 

De rust is volgens de aanvaller weer enigszins teruggekeerd aan de Irislaan. Ruud Pennings geeft het technisch beleid binnen de jeugd nu verder vorm en ook daarin is een rol weggelegd voor Bouzambou en de rest van de selectie. “Wij zullen allemaal ons steentje gaan bijdragen om de club weer in de lift omhoog te brengen. Trainingen geven en de jeugdige talenten inspireren. Waar voorheen het zondagteam altijd het gezicht van de club was, daar is dat nu het zaterdagelftal. En we zijn direct favoriet voor de titel. Dat horen we ook te zijn, die druk is niet erg. Trainer Thomas Ragut  heeft in mijn ogen een heel goede groep tot zijn beschikking waaruit hij kan kiezen. Het is nu aan ons als spelers om er een gezellig seizoen van te maken en vol te gaan voor de titel. Dat zijn we aan ons stand ook verplicht en daar gaan we alles aan doen om dat te realiseren met elkaar”.

Met dank aan het Voetbaljournaal
Copyright Voetbaljournaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.