Piet Weststrate overleden

      2 Reacties op Piet Weststrate overleden

 

Op 9 maart j.l. is het lid van onze vereniging, Piet Weststrate op 89-jarige leeftijd overleden. Piet is in 1945, hij was toen nog geen 15 jaar oud, lid van VC Vlissingen geworden. Na eerst enkele jaren in de jeugd te hebben gespeeld maakte hij in 1948 zijn debuut in het 1e elftal. Vlissingen 1 speelde toen in de eerste klas, destijds het hoogste niveau in Nederland, tegen clubs als PSV, NAC en VVV.

Piet was een uitstekende middenvelder, met een gave techniek en spelinzicht en een hard schot. Tot 1959 was hij een vaste waarde in het 1e elftal, waarmee hij in 1956 kampioen werd en streed om het landskampioenschap bij de amateurs. Ook werd hij meerdere malen geselecteerd voor het Zeeuws elftal.

 

       

       Piet (geknield, 1e speler van links) in het kampioenselftal van Vlissingen 1 in 1953

 

        Piet (staand, 2e speler van rechts) in het kampioenselftal van Vlissingen 1 in 1956

 

Tot 1965 speelde Piet nog in de lagere elftallen van de VCV, waarna hij een trainerscarrière begon. Eerst als jeugdtrainer bij onze VCV en later als hoofdtrainer bij diverse andere verenigingen, zoals o.a. Walcheren en Breskens. Piet is zijn hele verdere leven lid van onze VCV gebleven en was ook jarenlang aktief als vrijwilliger. In de jaren ’90 is hij bovendien enkele jaren bestuurslid geweest. Hij bleef tot op hoge leeftijd als supporter de wedstrijden volgen en was altijd zeer geïnteresseerd in het wel en wee van zijn club.  

Wij danken Piet voor alles wat hij voor VC Vlissingen heeft gedaan en wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit verlies.

 

Bestuur en leden VC Vlissingen

2 gedachten over “Piet Weststrate overleden

 1. Nanda Weststrate

  Dank voor de mooie woorden, en de aandacht die jullie aan mijn vader hebben besteed.
  Hij is 74! Jaar lid geweest van jullie voetbalclub!
  Hij heeft er altijd goed op terug gekeken.
  Ook met de uitnodiging die hij kreeg voor de presentatie van het boek; 100 jaar V.C. Vlissingen. Waar hij de eer kreeg om een boek in ontvangst te nemen
  Hartelijk bedankt. Namens: vrouw,kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.