Oud VCV-topspits Jan van Huizen overleden

      Geen reacties op Oud VCV-topspits Jan van Huizen overleden

Onlangs ontvingen wij het bericht dat oud-VCV 1-speler Jan van Huizen op 83-jarige leeftijd is overleden. Jan maakte deel uit van het VC Vlissingen dat in de jaren ’60 tot de Nederlandse top behoorde en tweemaal kampioen werd van de 1e klas en met de andere kampioenen meestreed om het kampioenschap van Nederland. PZC-sportjournalist Rudy Boogert heeft in de krant van woensdag 16 maart jl op prachtige wijze tot uitdrukking gebracht dat Jan van Huizen een speler was die garant stond voor doelpunten. In het kampioensjaar 1963-1964 scoorde Jan in de reguliere competitie en de strijd om het landskampioenschap in totaal 25 goals, waarmee hij in het spoor bleef van die andere VCV-spits Rob Moens die dat jaar met 31 goals topscorer van Nederland werd.

Het is duidelijk dat Jan een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het succes dat de VCV in de jaren ’60 heeft gehad, maar naast zijn eigen voetbalcarrière heeft hij ook verdiensten voor onze vereniging gehad als trainer van de lagere seniorenelftallen en als keeperstrainer van de profs van de VCV en VCV-Zeeland.

Wij wensen zijn vrouw Annie en zijn zoons Ron en Arthur en hun families veel sterkte toe met dit verlies.

Bestuur en leden VC Vlissingen

Jan van Huizen (midden) en Adrie Stroo juichen voor een goal van Rob Moens in de wedstrijd Vlissingen-TSC in het seizoen 1961-1962

Het kampioenseltal van VC Vlissingen in het seizoen 1963-1964 met zittend 2e van links Jan van Huizen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.