Oefencampagne van start

      1 reactie op Oefencampagne van start

Daar was dan eindelijk het moment, dat de bal weer ging rollen en de oefencampagne van ons 1e team van start kon gaan. Na het afzeggen van G.P.C. afgelopen weekend, werd In Kapelle  gestart tegen de plaatselijke 3e klasser op een, naar mag zeker gezegd worden, voortreffelijke grasmat.

Voordat  ik wat over de wedstrijd ga zeggen wil ik echt de complimenten richting Kapelle sturen wat betreft de staat van het veld. Hier kan de Gemeente Vlissingen wel een puntje aan zuigen. Niet de mannen, die de velden in Vlissingen onderhouden(zij doen alles wat binnen hun mogelijkheden ligt),  maar zeker de personen, die vanuit de Gemeente Vlissingen hierover beslissingen moeten nemen. Tien jaar was ik bestuurslid en ieder jaar kwam de beregening van de velden in gesprekken aan de orde. De laatste jaren  kwamen er 1001 beloftes voorbij. Er zouden onderzoeken zijn om te kijken op welke manier de velden aan de Irislaan bewaterd zouden moeten en kunnen worden. Het is echter stil vanuit het Gemeentehuis de laatste jaren. Laten we hopen dat de wethouders (oud-voorzitter Rens Reijnierse, Els Verhage en zeker de persoon, die de gesprekken altijd voerde Arjen van de Belt, ooit nog eens met een verhaal gaan komen.

Verder over de wedstrijd, want het is beter om op deze website hierover te spreken. Met een nieuwe groep werd dus de start gemaakt in Kapelle. Na een aantal trainingen de eerste oefenpot. Thomas Ragut heeft als trainer de beschikking over een groot gedeelte van de oude “zaterdag-selectie” aangevuld met een aantal jongens van de oude “zondag-groep” en enkele nieuwe jongens. Uit de “zondag-groep” stapte keeper Karim ben Sellam, Mourad Azzanagui, Saïd Bouzambou, Renzo Roemeratoe en Milton Roemeratoe over. Van Zeelandia Middelburg kwamen Hamza Zariou en oudgedienden Ferry Alfons en Daniël Janssen over. Tevens pakte Hoessen Bouzambou zijn schoenen weer uit de kast en dendert Khalid el Hattach voorlopig weer over het veld.

Na 10 moeilijke minuten, de basiself waarin 3 spelers van vorig seizoen speelde, moest erg aan mekaar wennen, kwam de groep beter voor de dag. Dit resulteerde net voor de drinkpauze in een voorsprong van 0-1. Mourad Azzanagui was de man die de bal achter de doelman van Kapelle deponeerde. Na een dik half uur kwamen de onzen goed weg, een corner van Kapelle werd op de lat gekopt en de rebound werd knap verwerkt door onze doelman. Net voor rust was het toch raak voor de thuisploeg en dus werd de thee opgezocht met een 1-1 ruststand.

Na de rust 6 andere spelers, zodat vrijwel iedere aanwezige speler speeltijd kreeg, werd na een zeer goed lopende aanval in de 52e minuut de bal door Wilfred Vrede tegen de touwen gewerkt. Lan kon er niet van de voorsprong genoten worden, want nog geen 2 minuten later werd de bal in de achterhoede vanuit het niets in de voeten van een Kapelle-speler geschoten, die wist hier wel raad mee en de 2-2 stond op het bord.

Na een uur spelen werd het alsmaar donkerder, bliksemschichten werden zichtbaar, het begon te donderen en scheidsrechter Jan de Vos nam de enige juiste beslissing en beëindigde deze leuke pot voetbal.Komende zaterdag 15 augustus gaat V.C. Vlissingen opnieuw de wei (kunstgras) in om te oefenen tegen Waarde. Deze wedstrijd onder leiding van hoogst fluitende scheidsrechter in Zeeland, Harold van de Ketterij, die ooit als pupil zijn voetbalschoenen aantrok voor V.C. Vlissingen vangt om 15.00 uur aan de Irislaan.

1 gedachte over “Oefencampagne van start

  1. Henk Smit

    Heerlijk zo’n verslag (Kapelle-VCVlissingen 2-2) en gelijk de volgende morgen. Ik hoop dat de selectie van vorig jaar het positief opvat met alle nieuwe spelers, wel allemaal bekenden! Op naar de 3e Klas!
    Ook leuk de uitzending van Omroep Zeeland over de profclub VCVLISSINGEN. Ja, Carlo van Tour kende ik als voetballer van EXELSIOR R. Peter, publiceer nog even het tijdstip van de wekelijkse uitzending.
    VCVLISSINGEN – WAARDE !5.00 uur staat in mijn agenda. Ik ben benieuwd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.