JO 13 naar halve finale in bekertoernooi

VC VLISSINGEN JO13 heeft in Etten-Leur met 2-3 van DSE JO13 in de kwartfinale van de Zwaluwen bekercompetitie gewonnen. Door dit resultaat kunnen de jongens van VC Vlissingen zich gaan opmaken voor de halve finales voor de JO13 1ste en 2de klassers van Zuid1. Dit zijn de teams die in de 1ste of 2de klasse dit seizoen zijn begonnen en enkele van deze teams spelen inmiddels in de hoofdklasse. Het bereiken van de halve finale is dus een hele prestatie van de jongens van het team van Mike van de Pavert en John Castelijn.
Met in totaal 10 auto’s met spelers en supporters was het team afgereisd naar Etten-Leur, zo’n 100 kilometer van Vlissingen om de kwartfinale te spelen. Voor deze jonge talenten dus een hele onderneming. De wedstrijd was verzet naar de aanvangstijd 12:00 uur in plaats van de oorspronkelijke tijd van 9 uur. In Etten-Leur aangekomen was er een kleine schare aan supporters aanwezig om de twee ploegen tegen elkaar te zien strijden onder leiding van een officiële KNVB-scheidsrechter. Bij het begin van het duel werd er vuurwerk afgestoken en bracht een leuke en spannende sfeer met zich mee. De eerste helft werd in een leuk tempo gespeeld. VC Vlissingen kwam net voor de rust op achterstand een foutje. Dit was balen in de rust en de trainers moesten ingrijpen om niet met lege handen naar huis te gaan. Er kwamen omzettingen en werd er besloten meer gebruik gemaakt van de flanken. Dit pakte goed uit en kwam VC Vlissingen 1-1 en liep daarna uit tot 1-3. Dat bracht ook het vertrouwen terug in het team. En was bovenal leuk voor het team en de meegereisde supporters. In de laatste minuten moest nog een penalty geïncasseerd worden en kwam de spanning g met 2-3 terug. Het mocht de pret niet drukken want het fluitsignaal klinkte en Vlissingen mag zich op gaan maken voor de halve finale!

Het is te hopen dat de halve finale in Vlissingen gespeeld wordt en  verwachten we dat onze leden allemaal naar Sportpark Irislaan te komen. Naar alle waarschijnlijkheid is de loting volgende week en kan JO13 een van de volgende tegenstanders treffen: Hoofdklassers Groot Ammers of Boeimeer of winnaar van de op 3 april a.s. te spelen wedstrijd tussen Helvoirt en RKSV Groen Wit. Groen Wit is de koploper in de eerste klasse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.