In Memoriam Rinus Stouthamer

      1 reactie op In Memoriam Rinus Stouthamer

Het bericht, dat ons lid Rinus Stouthamer op 28 mei j.l. op 67-jarige leeftijd is overleden, was voor V.C. Vlissingen een harde klap. Ondanks dat bekend was, dat hij ernstig ziek was, kwam dit bericht nog onverwacht. Wij wensen de familie van Rinus veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Rinus is in 1967 als jeugdlid bij V.C. Vlissingen gekomen en is nooit meer bij onze club weggegaan. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding en werd in 1974 opgenomen in de 1e seniorenselectie. Door een ernstige knieblessure heeft de voetbalcarrière van Rinus echter niet lang geduurd. Nog voor hij 25 jaar was is hij noodgedwongen als actief voetballer gestopt. Hij was echter niet verloren voor de VCV. Gelijk met zijn overstap naar de senioren werd hij al jeugdtrainer en -leider bij een pupillenteam en Rinus bleef ook een altijd een trouw bezoeker van de kantine. In 1979 trad hij toe tot het bestuur van de vereniging, waarin hij jarenlang voorzitter was van de technische commissie. Gelijktijdig was hij ook leider van het 2e elftal en materiaalbeheerder. In 1985 stopte Rinus met zijn werk in het bestuur, omdat hij vond dat de sponsors te veel invloed kregen. Rinus bleef ook toen wel in “Hart en Nieren” een VCV-er. Toen de club in 2010 in grote problemen verkeerde was hij direct bereid om zitting te nemen in een interim-bestuur dat orde op zaken moest stellen.

Rinus vormde jaren lang met zijn eerder overleden vriend Jo Corré een écht VCV-koppel. Rinus en Jo hebben zich jarenlang samen voor onze club ingezet, als bestuurder, trainer en leider van elftallen en allerlei andere taken. Ook kon je ze heel vaak samen in het clubgebouw op een vaste hoek aan de bar aantreffen. Toen Jo Corré enkele jaren geleden overleed is bij dit gedeelte van de bar een bordje aan de muur geplaatst met de tekst “Jo’s Hoekje”. Ook in de jaren daarna heeft Rinus nog heel vaak in dit hoekje vertoefd. Daarom zal dit hoekje vanaf nu “Het Hoekje van Jo en Rinus” zijn.

We danken Rinus voor alles wat hij voor V.C. Vlissingen heeft gedaan. We zullen hem ontzettend missen.

Bestuur V.C. Vlissingen

1 gedachte over “In Memoriam Rinus Stouthamer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.