In Memoriam Philip Krant

      Geen reacties op In Memoriam Philip Krant

Enkele dagen geleden ontvingen wij het droevige bericht, dat Philip Krant op maandag 16 februari j.l. op 81-jarige leeftijd is overleden. Ondanks dat Philip de laatste jaren met gezondheidsproblemen kampte kwam zijn overlijden voor ons toch onverwacht.

Philip kwam in 1968 vanuit Hilversum, waar hij was geboren en getogen, met zijn vrouw Nel in Vlissingen wonen. Hier startte hij zijn bedrijf als verkoper van stoffen op vele Zeeuwse markten.

Philip was bezeten van voetballen. Vanaf de jongste jeugdcategorieën speelde hij voor FC Hilversum, waar hij al op jonge leeftijd in het eerste seniorenelftal werd opgesteld. Bij deze club heeft Philip ook nog in het betaalde voetbal gespeeld, waarbij regelmatig meer dan 10.000 toeschouwers de wedstrijden bezochten.

Nadat hij naar Vlissingen was verhuisd heeft hij zich direct als speler bij V.C. Vlissingen aangemeld. na enkele wedstrijden in het tweede elftal kwam hij in het eerste terecht waar hij tot 1974 heeft gespeeld. We herinneren ons Philip als een slimme aanvaller, die technisch en tactisch erg sterk was. Na zijn afscheid bij het eerste elftal heeft hij nog jaren in de lagere elftallen van de VCV gespeeld.

Het was duidelijk dat Philip zich inmiddels thuis voelde bij de VCV, want al snel stelde hij zich beschikbaar om de club op allerlei manieren te helpen. Zo hielp hij bij de organisatie van de pupillen-zaalcompetitie, deed hij bardiensten en was hij zeven jaar bestuurslid. Maar zijn hart lag toch vooral bij het “topvoetbal”, en zo werd hij in 1977 elftalleider bij het eerste elftal. Deze functie heeft hij, in twee periodes, in totaal 20 jaar vervuld, waarbij hij met verschillende trainers heeft samengewerkt. Philip heeft met trainers als Kees Vermunt, Jo Jansen en Ruud Pennings grote successen met de VCV meegemaakt en daar zelf ongetwijfeld ook een belangrijke bijdrage aan geleverd. Want Philip beperkte zich als elftalleider (en later teammanager) niet tot het invullen van de formulieren, maar door zijn ervaring en gedrevenheid zorgde hij ook voor een sfeer in de selectie die nodig was om tot successen te kunnen komen. Kees Vermunt zei eens in een interview het volgende: “Philip is voor mij de beste begeleider, die ik ooit heb meegemaakt, hij spreekt de echte voetbaltaal”.

Ondanks dat de gezondheid van Philip de laatste jaren achteruit ging bleef hij bij de VCV betrokken en was hij toch vrijwel altijd op sportpark Irislaan aanwezig bij de wedstrijden van het eerste elftal. Wij zijn Philip dankbaar voor alles wat hij voor onze club heeft gedaan en zullen hem herinneren als een echt voetbaldier, maar ook als een gezellige en fijne VCV-er.

Wij wensen Nel, Marcel en Lia, Patrick en Sonja en de kleinkinderen heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.