In memoriam Peter Lips

      Geen reacties op In memoriam Peter Lips

Onlangs bereikte ons het bericht dat op 23 september j.l. ons lid Peter Lips op 74-jarige leeftijd is overleden. Het was ons bekend dat Peter een zwakke gezondheid had, maar desondanks kwam het bericht van zijn overlijden nog onverwacht. Vóór de komst van corona was Peter, weliswaar in de rolstoel, ook nog vrijwel altijd bij de wedstrijden van het 1e elftal aanwezig.

 

 

 

Peter meldde zich begin jaren ’80, nadat hij om gezondheidsredenen afscheid had moeten nemen van de Marine, aan als lid van VC Vlissingen,  toen zijn zoon Mario bij onze jeugd ging voetballen. Later voetbalden overigens ook zoon Bennie, dochter Petra en kleindochter Nastascha bij onze club. Voor Peter dit het begin te zijn van een lange actieve VCV-carrière. Hij was van alle markten thuis en de VCV deed zelden een beroep op hem. Peter begon als trainer en leider van jeugdteams en maakte deel uit van de technische commissie van de jeugdafdeling. Ook verzorgde hij het materiaal van het 1e elftal dat toen in de top van het amateurvoetbal speelde. In het eind van de jaren ’80 bleek zijn grote kracht en passie echter het regelen van het kantinebeheer te zijn. De VCV was toen een grote vereniging en het spelen in de hoofdklasse bracht ook met zich mee dat de kantine elke dag geopend moest zijn. Met name in het weekend was het soms ontzettend druk, op zaterdag met de jeugdwedstrijden en op zondag met de drukbezochte thuiswedstrijden van het 1e elftal. Op deze dagen was hij samen met Daisy en soms daarbij geassisteerd door hun kinderen in de kantine in de weer om alles in goede banen te leiden.
Na het mislukken van het betaald voetbalavontuur in het begin van de jaren ’90 heeft Peter, ondanks dat hij steeds meer met fysieke problemen te maken kreeg, meegewerkt om de ook in problemen geraakte amateurtak van de vereniging weer op te bouwen. Tot 2010 was hij in totaal ca. 10 jaar bestuurslid (jeugdzaken, evenementen en wedstrijdsecretaris) en beheerde hij ca. 12 jaar de VCV-kantine. Daarna moest hij noodgedwongen zijn activiteiten voor onze club afbouwen.
 
Het is duidelijk dat Peter de VCV een warm hart toedroeg en heel veel voor onze club betekend heeft. Peter, bedankt voor alles en rust zacht. Tot slot wensen wij Daisy en de (klein)kinderen heel veel sterkte toe!

Bestuur en leden VC Vlissingen

Peter (2e van links) als materiaalman langs de lijn bij een wedstrijd van Vlissingen 1; verder op de foto vlnr verzorger Ad Morren, wisselspeler Marcel Schenk en elftalleider Philip Krant  

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.