Een woordje van de voorzitter

      Geen reacties op Een woordje van de voorzitter

Beste leden van V.C. Vlissingen,

Nog een paar dagen en dan is 2020 weer verleden tijd.

Een bewogen jaar ,waarin de corona ons allen in zijn greep heeft gehad, en waarin V.C. Vlissingen van de zondag naar de zaterdag is overgegaan.

Zoals jullie weten, kregen we in maart allemaal voor het eerst met het uit China overgewaaide Corona-virus te maken. In het begin dachten we met zijn allen dat dit wel zou overwaaien, maar het hield ons toch de rest van het jaar in zijn greep.

We kregen te maken met een anderhalve meter samenleving, waarin onderlinge contacten werden afgeraden.

Dit kreeg ook zijn weerslag in de voetbal, niemand kwam er nog onderuit.

Een vreemd jaar is het geworden. Het gehele voetbal kwam tot stilstand, wedstrijden gingen niet meer door en ook aan de trainingen  (behalve voor de jeugd) kwam een eind.

Thuisblijven, zo weinig mogelijk contact maken en zo mogelijk thuiswerken, is nu het motto. En maar hopen dat je niet positief wordt getest.

Ook enkele leden kregen met het virus te maken. Gelukkig heeft het bij ons, bij mijn weten geen slachtoffers gekost.

Aan alle competities kwam van de zomer een abrupt einde. Na de zomer werd er weer voorzichtig gestart met de competitie, maar een tweede Lock Down, waar we nu nog in zitten, bracht die ook weer tot stilstand. Nu maar afwachten, wanneer we in 2021 weer op mogen starten en wanneer we ons gewoon leventje weer op kunnen pakken.

Of raken we er nooit meer vanaf ??? en wordt het nooit meer als vanouds, zoals menige pessimisten denken. We zullen het hopelijk allemaal komend jaar gaan zien en beleven.

Na een roerige tijd, is er afgelopen winter een eind gekomen aan het zondagvoetbal bij V.C. Vlissingen. Het in stand houden van de zondag 1 was financieel niet meer haalbaar. Dit ging ten koste van de vereniging en  van de jeugd. Gelukkig zijn we het er nu praktisch allemaal over eens, dat we toen een goede stap hebben gezett om de vereniging financieel te redden en dat we de jeugd de aandacht geven die ze verdient.

Er komen nu door de corona perikelen veel verenigingen in financiële problemen. V.C. Vlissingen staat er nu gezond voor. We kunnen nu alle rekeningen voldoen en dat is lang geleden.

Er wordt nu gewerkt aan een nieuwe basis om de jeugd van V.C. Vlissingen weer belangrijk te maken, zodat we op termijn vanuit de jeugd weer een sterke selectie kunnen vormen.

We zijn blij dat we Ruud Pennings samen met Wendy en Mik en vele anderen bereid hebben gevonden om de schouders hieronder te zetten. V.C. Vlissingen moet weer omhoog en dat moet zo veel mogelijk gebeuren met eigen spelers. .

Vanuit de 4e klas moeten we binnen enkele jaren (waar of Thomas Ragut al goed op weg is)  in de tweede klas kunnen spelen. Op deze manier hopen we, dat ook de supporters weer naar de Irislaan komen en de kantine weer ouderwets gevuld wordt. V.C. Vlissingen moet weer en vereniging worden, waar iedereen in mee wil doen.

Het moet weer gezellig en druk worden in de Irislaan.

Ondanks, dat het Corona-virus dit momenteel allemaal tegenhoudt, zijn we hiermee allemaal begonnen en werken we hier hard verder aan.

Ik wens u allen mede namens het gehele bestuur een heel gelukkig 2021.
En blijf  allen gezond

 

Met vriendelijke groet,
Johan de Visser
Voorzitter V.C. Vlissingen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.