Dit was het weekend (19 jan – 20 jan)

      Geen reacties op Dit was het weekend (19 jan – 20 jan)

Zondag 20 januari trad V.C. Vlissingen (zon) voor het eerst aan onder leiding van Thomas Ragut. In Gorinchem werd er aangetreden tegen Unitas. Unitas, de ploeg die verrassend de 1e periode won en in Vlissingen op het kunstgras met een 1-2 overwinning aan de haal ging.

Vlissingen had op Sportpark Molenvliet een droomstart. Binnen 5 minuten was het Raymond Wolff, die de Vlissingers op een 0-1 voorsprong zette. Een corner van Dangelo Martien werd slecht verwerkt en kwam op de voet van Wolff, die hier wel raad mee wist. Unitas kwam beter in zijn spel en creëerde wat kleine kansjes. Het was Karim ben Sellam, die alles met zijn verdediging pareerde. De grootste kans kwam echter op naam van Etienne Mallie. Zijn volley bij de 2e paal scheerde maar net over de lat. Op het moment, dat de scheids de fluit al aan de mond had sloeg Unitas voor de rust alsnog toe. dit betekende dat de rust met een klein katertje opgezocht werd 1-1.

Na de rust domineerde Unitas het spel. Vlissingen poogde te counteren. Een knappe actie van Abdu Abdenbi op de achterlijn bracht ons niet de 1-2 waar we op hoopte. Na zo’n 68 minuten was het de invaller van Unitas, die over de rand van de 16 langs wat spelers van Vlissingen soleerde en de bal tegen de touwen joeg. Dit betekende een 2-1 achterstand. Vlissingen bleef zijn best doen om een punt uit het vuur te slepen. Het was echter dezelfde invaller van Unitas, die in blessuretijd de wedstrijd op slot gooide en de 3-1 op het bord zette.

Op deze zelfde zondag kwam ook V.C. Vlissingen (zon) 3 in actie. Tegenstander thuis aan de Irislaan was D.O.S.K.O. 3 uit Bergen op Zoom. De nummer 8 en 9 van de rangschikking beëindigde de wedstrijd na een 1-0 tussenstand met 1-2. De punten gingen dus mee de provincie uit.

Op zaterdag 19 januari was het de beurt aan titelkandidaat V.C. Vlissingen JO15/2. Deze ploeg was duidelijk een maatje te groot tegen het team van St. Breskens/Schoondijke JO15/2. De ploeg werd met de duidelijke cijfers 11-1 de Westerschelde terug overgestuurd.

Nadat bleek, dat de velden op “De Sprong”in Middelburg niet bespeeld mochten worden, werd op het laatste moment de oefenwedstrijd van V.C. Vlissingen JO15/1 tegen Jong Ambon JO15/1 omgedraaid en in Vlissingen gespeeld. Beide teams kregen de bal 3x tegen het net, wat resulteerde in een 3-3 gelijkspel.

Lex de Meester verzorgde de foto’s van de wedstrijd Unitas – V.C. Vlissingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.