De oefenperiode van V.C. Vlissingen (zon)

      Geen reacties op De oefenperiode van V.C. Vlissingen (zon)

Vlissingen – Herleving Sinaaï (4-1)
De eerste wedstrijd van de nieuwe selectie vond plaats op het kunstgras aan de Irislaan. Onder leiding van trainer Kevin Hollander en zijn assistent Renaldo Jacobs werd de ploeg uit St. Niklaas bestreden. De eerste helft vond veelal plaats op de helft van de tegenstander, maar leverde weinig tot geen kansen op. Veel wissels in de tweede helft kwamen het spel in eerste instantie ook niet echt ten goede. Na 57 minuten waren het onze Vlaamse vrienden, die vanuit een strafschop de leiding namen. Hierna tapte Vlissingen uit een ander vaatje. Het was Quincy Gooding, die 10 minuten later de gelijkmaker aantekende. 1 Minuut later was het nieuweling Gino Zuppelli, die de 2-1 voorsprong op het bord zette. Gastspeler Bas de Waal kopte na 75 minuten de 3-1 tegen de touwen en 7 minuten na deze goal zette Nieuweling Thomas de Rijke de 4-1 eindstand op het bord.

Foto’s van Paul ten Hacken van deze wedstrijd  kunt u hier op deze pagina vinden.

Barendrecht – Vlissingen (1-1)
4 dagen na de overwinning op de Belgen was er een extra oefenwedstrijd toegevoegd aan de voorbereiding. 3e Divisionist Barendrecht was op het veld in Bruinisse duidelijk van een ander kaliber. Binnen 3 minuten tekende na een misverstandje achterin Barendrecht al voor de 1-0. Barendrecht, dat wat kleine kansjes miste oogde optisch wat sterker, maar Vlissingen kwam steeds beter in de wedstrijd en kreeg ook kansen. Na een gelijkopgaande 2e helft kwam Vlissingen in de 71e minuut verdiend op gelijke hoogte. Het is Thomas de Rijke die de bal uit de rebound tegen koppend tegen de touwen werkt. Na 86 minuten beëindigd de scheidsrechter vanwege de invallende duisternis de wedstrijd. al met al een knap resultaat tegen een team dat 2 klassen hoger speelt.

Vlissingen – Oostkapelle (Borsele Sloepoort Cup) (5-0)
Op 10 augustus trad Vlissingen aan in Nieuwdorp voor de 1e wedstrijd van de Borsele Sloepoort Cup. Tegenstander deze zaterdag was 2e klasser Oostkapelle. Een duidelijk sterker Vlissingen sloeg in de laatste 10 minuten voor rust 3x toe. Bij de eerste goal gleed Joran Maliepaard de bal over de lijn na een knappe actie van Menancio Weeda. Een knappe lob van Maliepaard betekende de 2-0 en Renzo Roemeratoe verschalkte de keeper van Oostkapelle vanaf de middenlijn. Met na de rust nog doelpunten van Menancio Weeda en Vjeko Krezo wordt Oostkapelle vrij wimpel met 5-0 opzij gezet.

Vlissingen – Zeelandia Middelburg (Finale BSC) (0-0 Vlissingen wint na strafschoppen)
Na de overwinning op Oostkapelle moest er in de finale aangetreden worden tegen Zeelandia Middelburg. In de stromende regen hielden de Middelburgers, ondanks het grote veldoverwicht van Vlissingen, goed stand. Zonder doelpunten werd het eind van de wedstrijd bereikt. strafschoppen moesten de winnaar van de Borsele Sloepoort Cup aan gaan wijzen. Na een lange serie strafschoppen stapte Vlissingen als winnaar van het veld.

FC Tilburg – Vlissingen (1-2)
Op zondag 18 augustus vertrekt Vlissingen naar Tilburg om daar te gaan oefenen tegen de fusieclub FC Tilburg. Het was na een kwartier FC Tilburg, dat brutaal de leiding nam en deze voorsprong vasthield tot aan de rust. 5 Minuten na rust was het echter Thomas De Rijke, die de stand in evenwicht bracht. Een na de rust beter spelend Vlissingen kwam een kwartier voor tijd alsnog op voorsprong. Joran Maliepaard was de gevierde man, die de voorsprong op het bord bracht. Hier kwam geen verandering in.

Vlissingen – Terneuzense Boys (5-1)
Tegenstander nummer 6 is deze avond het op zaterdag naar de 1e klas gepromoveerde Terneuzense Boys. Vlissingen was deze avond duidelijk een maatje te groot voor de ze tegenstander. Na een 1-0 ruststand, doelpunt Thomas de Rijke werd de score na rust verder opgevoerd. De 2-0 kwam wederom van de voet van Thomas de Rijke, waarna de Boys de achterstand tot 2-1 verkleinde. Doelpunten van Renzo Roemeratoe, goal nummer 3 van Thomas de Rijke en de de laatste van Quincy Gooding zorgde voor een 5-1 overwinning.

De foto’s van Paul ten Hacken van deze wedstrijd zijn hier te vinden

SC Gastel – Vlissingen (1-6)
Zondag 25 augustus en weer stond de bus voor de kantine om de reis richting Brabant aan te vangen. Tegenstander deze dag was SC Gastel. Het was bloedje heet deze dag. Het was al snel zichtbaar dat deze tegenstander zich niet echt aan Vlissingen kon meten. Nadat de gastheren de paal en de lat hadden geraakt stelde Vlissingen orde op zaken. Vlotjes werd er uitgelopen naar een 0-4 ruststand. Het waren Geraldi Geerman, Nicky van Merrienboer en 2x Joran Maliepaard de de treffers verzorgden. Na de rust doet SC Gastel iets terug en komt op 1-4. Nogmaals Nicky van Merrienboer en Renzo Roemeratoe zorgen voor de 1-6 overwinning.

Vlissingen – Kloetinge (2-1)
Met Kloetinge krijgt Vlissingen een tegenstander van formaat op bezoek deze dinsdagavond. Dit blijkt ook tijdens de wedstrijd. Toch is het Vlissingen, dat op voorsprong komt. goed doorzetten van Jiri van den Hemel betekent de 1-0 voorsprong en tevens de eerste goal van Jiri in zijn Vlissingen loopbaan.. Een missertje van de keeper van Kloetinge betekent dat de 2-0 op naam komt van Gino Zuppelli. Vlak voor rust komt Kloetinge terug in de wedstrijd. Met een vleugje buitenspel is het Daan Esser, die de 2-1 tegen de touwen kopt. Na de rust een gelijkopgaande strijd zonder doelpunten. Een knappe 2-1 overwinning op een sterke tegenstander, die als doel dit seizoen heeft om de hoofdklas te gaan behalen.

Hier vindt u de foto’s van deze wedstrijd van Paul ten Hacken

Vlissingen – Goes (2-2)
Tussen de bekerwedstrijden door, op verzoek van Goes, nog een extra oefenwedstrijd tegen deze 3e divisionist. We zijn nog geen 2 minuten onderweg of Goes komt al op voorsprong. Het is Jelle Klap, die met een strak schot in de korte hoek keeper Karim ben Sellam verschalkt. Gestuntel in de verdediging bij Goes zet Saïd Bouzambou na 6 minuten voor een leeg doel. Hij weet hier wel mee op te gaan en zo staat de boel weer in evenwicht. Een goed spelend Vlissingen komt 5 minuten voor rust op voorsprong. Een fantastische aanval over diverse schijven wordt beloond met de treffer van Thomas de Rijke. Na rust laat Vlissingen zien absoluut niets onder te doen voor Goes en neemt het heft rigoureus in handen met goed voetbal. 2 Discutabele handsballen in de 16 van Goes worden weggewoven door de scheids. Aan de andere kant gaat de bal echter na 65 minuten wel (terecht) op de stip. Karim ben Sellam stopt echter de inzet van Remon de Vlieger. 15 Minuten voor tijd komt Goes dan toch op gelijke hoogte. Het is Hiep Nguyen, die bij de 2e paal voor de 2-2 zorgt, wat tevens de eindstand wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.