De competitie indeling V.C. Vlissingen (zon) 1

De KNVB heeft de indeling voor het seizoen 2019 – 2020 bekend gemaakt.

V.C. Vlissingen (zon) 1 is ingedeeld in de 1e klas van het district West 2. Dit betekent vele nieuwe en onbekende tegenstanders. Veelal uit de hoek Rotterdam – Den Haag – Leiden – Gouda, maar ook 2 Brabantse verenigingen.

De tegenstanders :

 D.O.S.K.O.
Voor Vlissingen is deze club uit Bergen op Zoom geen onbekende. D.O.S.K.O. degradeerde het seizoen 2016-2017 uit de Hoofdklasse. In Vlissingen wonnen de rood/witten met 1-0 en in Bergen op Zoom met 1-2. beide malen was Yves Nyemb de matchwinnaar. D.O.S.K.O. Werd het afgelopen seizoen 10e in de 1e klas B en wist zich zodoende ternauwernood te handhaven.

 Rood-Wit W
Met de ploeg uit St.Willebrord vocht Vlissingen in het verleden menig robbertje uit. Met Marco Groeneveld als trainer komend seizoen heeft de club een licht Zeeuws tintje. Rood-Wit W eindigde het afgelopen seizoen als de nr. 7 in deze zelfde 1e klas.

 D.H.C.
Deze oud betaald voetbalclub is ook al vaker tegenstander geweest van Vlissingen. In het seizoen 2016-2017 waren de Delftenaren nog tegenstander in de hoofdklas. In Delft werd na een 2-0 achterstand bij rust nog met 2-2 gelijk gespeeld en in Vlissingen werd een 3-1 overwinning gevierd. D.H.C. werd afgelopen seizoen de nr. 4 in de 1e klas.

 F.C. Boshuizen
F.C. Boshuizen is de eerste onbekende in het lange rijtje. vorig seizoen uitkomend in de 1e klas A (West 1) redde het niet in de nacompetitie richting de hoofdklas. De club uit Leiden eindigde het afgelopen seizoen als nr. 3 in hun competitie.

 Den Hoorn
Den Hoorn, weer zo’n onbekende voor Vlissingen is afkomstig uit Den Hoorn, een dorpje in de gemeente Midden Delftland met ongeveer 8.000 inwoners. Als 9e eindigde het de vorige competitie in de 1e klas met evenveel punten als D.O.S.K.O.

 Hillegersberg
Deze ploeg uit Rotterdam eindigde afgelopen seizoen als nr. 3 van de 2e klas. Met de gebroeders Verhaar in de gelederen werd in de finale van de nacompetitie met 3-0 van Oliveo gewonnen. Dit betekent voor Hlilegersberg, dat ze voor het eerst in hun bestaan in de 1e klas zullen acteren.

 Olympia
Deze ploeg uit Gouda klasseerde zich afgelopen seizoen als de nr. 6 in de 1e klas. Olympia behoort tot één van de oudste verenigingen van Nederland. Met trainer Danny Mulder, die komend seizoen tevens trainer is van het nieuw opgerichte Feyenoord-dames team is ook dit voor Vlissingen en nieuwe tegenstander.

 ROAC
Ook ROAC uit Kaag en Braassem schreef afgelopen seizoen geschiedenis. Als nr. 2 in hun 2e klas mocht deelgenomen worden aan de nacompetitie. Na de finale te hebben gewonnen treden ze voor het eerst in hun bestaan toe tot de 1e klas.

 Spartaan’20
Deze ploeg uit Rotterrdam-Zuid beschikte als eerste vereniging in Europa in 1986 over een voor voetbal goedgekeurd kunstgrasveld. Met Bruno Martins Indi, Jetro Willems, Luc Castaignos, Anwar El Ghazi bracht het enkele bekende voetballers voort. als nr. 5 van vorig seizoen in de eerste klas dus ook een aantrekkelijke tegenstander.

 TAC’90
Deze nog vrij jonge vereniging uit Den Haag werd afgelopen seizoen de kampioen van de 2e klas C. Zonder verliespartij, maar wel met 10 gelijke spelen werd de 1e klas behaald. Een 10-0 overwinning op degradant GDA was de echte uitschieter.

TOGB
De club uit Berkel en Rodenrijs werd in de 2e klas D de afgetekende kampioen. Met 71 punten werd er maar 1 x verloren en 2 x gelijk gespeeld. De doelpuntenmachine stopte bij 105 doelpunten voor. Thuis werd er geen punt verspeeld afgelopen seizoen. een mooie uitdaging voor Vlissingen om dit komend seizoen wel te weeg te brengen.

 VUC
Als nr. 3 in de afgelopen 1e klas competitie redde het Haagse VUC het niet om de hoofdklas te bereiken. De op 15 augustus 110 jaar wordende vereniging zal ook zeker komend seizoen een poging wagen om wel in de hoofdklas terecht te komen.

 CVV Zwervers
Na een teleurstellend seizoen eindige de ploeg uit Capelle aan de IJssel op de 11e plaats in de 1e klas. Net boven de streep. Doordat BMT uit de competitie genomen werd hoefde er gelukkig geen nacompetitie gespeeld te worden en werd zo het 1e klassersschap behouden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.