Uit de oude doos – 9 december 1973 en 1979

 

(9 december 1973)

Vlissingen 1 – Vlissingen 2
7 – 1

Zeelands eerste klasser zag geen kans meer een echte oefenwedstrijd te organiseren en speelde met zijn eerste elftal tegen het tweede. Het werd een 7-1 overwinning. Met de rust was de stand al 4-1. De wedstrijd werd gespeeld op het terrein aan de Keersluis

(9 december 1979)

Erbarmelijk slechte vertoning (0 – 0)

Vlissingen en Terneuzen deelden de “strafpunten”

Voor Ad Versluys was het eindresultaat in de erbarmelijk slechte wedstrijd tegen Vlissingen “mooi meegenomen”. Collega-trainer Dick van Westen vond het niet eens zo gek om tegen een topploeg als Terneuzen gelijk te spelen”. Met die instelling waren Vlissingen en Terneuzen waarschijnlijk zondagmiddag vooraf al het veld ingestuurd. De opdrachten om toch vooral niet te verliezen werden keurig uitgevoerd, maar de verkleumde toeschouwers rond het Vlissingse veld hadden daar weinig waardering voor. Onvermijdelijk eindigde dit duel met de cijfers 0-0. Voor de belabberde vertoning verdiende de Zeeuwse topformaties in het zondagvoetbal strafpunten in plaats van winstpunten.

Het bestaat nog steeds, dat Terneuzen zich dit seizoen gaat aandienen als een kandidaat voor de bovenste klassering. Openhartig als altijd ging Ad Versluys na het sobere spel van zijn gehavende ploeg deze vraag uit de weg. “We zijn nog lang niet in staat om mee te spelen in de top” meent Versluys oprecht. Onze selectie is uitgekleed. Ik heb een paar geblesseerde spelers, die noodgedwongen moeten spelen. Vandaag had ik bovendien nog spelers in de ziekenboeg. Met dit team gaan we in de tweede helft van de competitie onherroepelijk veel punten halen. Daarom kan ik met een gelijkspel tegen Vlissingen alleen maar dik tevreden zijn. het was niet om aan te zien, dat geef ik graag toe. Maar daar heeft ook Vlissingen aan meegewerkt. Zij hebben de punten harder nodig en hadden in deze wedstrijd toch het spel moeten maken.
Initiatief
De indruk dat Vlissingen daar alle belang bij had, maakte de angstig vertrokken thuisclub pas in de tweede helft. Voor de rust was het initiatief voor Terneuzen en had Stanly Warner uit een schitterende actie van Frank Bogaart de beslissing al kunnen forceren. Aandringen bleef Terneuzen wel, maar de stootkracht in de voorste lijn is de laatste weken ver te zoeken. In het begin van het seizoen kon Dennis Sanchez op de solotoer nog wel eens openingen maken, maar de donkere spits is al een hele tijd volledig uit vorm.
“Hij voert het excuus aan van een knieblessure, maar voor mij telt dat niet mee. Ik heb het al langer aan zien komen. De snee is weg. Sanchez is al een paar wedstrijden onzichtbaar”, maakte Ad Versluys duidelijk. Ab Kats speelde de grillige aanvaller uit de wedstrijd en Warner kreeg tegen Eugene Fagg ook al geen voet  
aan de grond. Gevaarlijk was Terneuzen daardoor in die eerste helft alleen vanuit het
middenveld met Frank Bogaart, als aangever. Maar zelfs met een invaller tussen de palen – Peter Beun verving na 20 minuten de geblesseerde Hans de Roover – kon de schuchtere pogingen vrij gemakkelijk opvangen.
Te Angstig
Dick van Westen moest het na afloop toegeven. “We waren voor de rust te voorzichtig gestart, dat is wel gebleken. Die angst voor Terneuzen was volkomen overbodig. Ze zijn veel minder sterk dan wij hadden verwacht. In de tweede helft hebben we dat aardig recht getrokken. Vooral in het begin kregen we paar aardige kansen op de winst”.
Met dat overwicht haalde Vlissingen het ritme weg bij Terneuzen, dat daarna nauwelijks ruimte kreeg om nog uit te breken. Veel vaker en iets gedurfder drong Vlissingen in de tweede helft op, maar ook bij de Walcherse ploeg was het aanvalspatroon te doorzichtig. Het offensief leverde slechts één reële mogelijkheid op. In de tiende minuut knalde Rinus de Looff een voorzet van Ad Siereveld tegen de lat en kopte Johnny Livramento de terugspringende bal naast het doel van Wim Verpoorte. 
Daar bleef het bij in Vlissingen waar in de slotfase de toch al zo indrukwekkende straflijst van de Terneuzense middenvelder met een volgende officiële waarschuwing werd opgesierd.                  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.